Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo je moj prvi poraz"

Čačić prozvao igrače: "Previše smo griješili, a Island je sretno pobijedio"

Nakon poraza na Islandu hrvatski izbornik nije bio dobro raspoložen. Logično.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić izgledao je dosta pokislo nakon poraza Hrvatske u Reykjaviku od Islanda.

"Mogu se složiti da nije bila prava Hrvatska, od samog početka smo imali dosta tehničkih grešaka, igrači su imali kriva primanja. Domaćini su imali više energije, uzeli su puno onih ničijih lopti i na kraju je taj prekid rezultirao golom. Opet smo na jednom početku, ali imamo dobru startnu poziciju, vodeći smo i za vjerovati je da ćemo potvrditi ono o čemu stalno pričamo, da Hrvatska s pravom reflektira na prvo mjesto u skupini", pokušavao je optimistično sagledati situaciju Čačić.

"Ovo je prvi službeni poraz hrvatske reprezentacije otkako sam im ja trener. Vidjeli ste kako se dogodio. Imao sam igrače koje sam imao. Ideja je bila da napravimo jednu dobru kontrolu sa što bržom primopredajom i na taj način otvorimo međuprostor. Nažalost, nismo u tome uspjeli. Na klupi sam imao situaciju da ima dosta igrača koji su novi i nisu igrali tako da nisam imao previše prostora za manevar. Nisam vjerovao da bi bilo tko u sredini terena oplemenio našu igru.Ulazak Santinija je ustvari bio da malo gore zadrži loptu, skoči i pojača defenzivu."

"Neriješeno bi bilo najrealnije"

"Cijelo vrijeme smo napominjali da igramo protiv respektabilne ekipe, jednostavno nismo imali dovoljno energije za jednu ovakvu utakmicu. Nedostajalo nam je više preciznosti u igri, više otkrivanja i igre bez lopte. Ponavljam, malo smo napravili prema naprijed", izjavio je izbornik i otkrio zašto se u veznom redu odlučio za Matea Kovačića umjesto Marcela Brozovića.

"Želio sam s trojicom odličnih tehničkih igrača napraviti kontrolu lopte i pripremiti situacije za naša tri igrača koji su igrali naprijed. Ali, već sam rekao, bilo je previše netočnosti u igri."

Čačić smatra da bi neriješeno bio najpravedniji ishod.

"Domaćin je pobijedio uz dosta sreće, možda bi neriješeni rezultat bio najrealniji. Nas čekaju novi izazovi u rujnu."

"Ključno je bilo što se nismo uspjeli nametnuti"

Izbornik je ponovno mijenjao malo (iskoristio dvije od tri promjene) i kasno (prva tek u 63. minuti, druga u 88.).

"Imam tu dosta igrača koji nemaju previše minuta u reprezentaciji tako da nisam htio razbijati tandem Vida-Lovren koji se ipak koliko-toliko dobro poznaje. Možda bi bilo bolje da nisam uopće vadio Mandžukića u 88. minuti... Mislim ipak da nije to bilo ključno u ovoj utakmici, ključno je bilo to što se Hrvatska nije uspjela nametnuti. Domaćin je bio agresivniji, težili su tome da što prije prebace loptu na našu polovicu."

U idućoj utakmici Hrvatska će 2. rujna dočekati Kosovo.

"Iskreno, kad su počele kvalifikacije bilo je jasno da će biti neizvjesno do samog kraja jer grupa je takva kakva je. Bit će tu dosta neizvjesnosti, do samog kraja. Mi imamo dosta kvalitetnih igrača i možemo nadoknaditi one koji nisu s nama. Vjerujem da ćemo biti u devetom mjesecu kompletniji", zaključio je Čačić.

Tko je najveći krivac za poraz Hrvatske na Islandu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider