Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Čačić pogodio s napadačima, obrana 'curila': Hrvatska može bez Modrića i Rakitića

Izbornik je pogodio s postavom i sustavom, posebice s napadačkim parom Mandžukić - Kramarić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je i bez glavnih poluga Modrića i Rakitića te vrlo važnih igrača Pjace i Lovrena protutnjala kroz Skadar (0:6) pokazavši impresivnu širinu kadra. Momčad Ante Čačića odigrala je vrlo dobru utakmicu, dominirala je gotovo svih 90 minuta i na kraju je lako slavila.

Izbornik je pogodio s postavom i sustavom, posebice s napadačkim parom. Mandžukić je „hat-trickom“ prekinuo golgeterski post, a Kramarić se pokazao kao odgovarajući partner i pravi „paker. Kramarić i Perišić prije svih hranili su Mandžu loptama, a on je „zatrpavao“ mrežu Kosovara. Kreacija igre bila je na zavidnoj razini, upravo su Kramarić, Perišić pa i Kovačić odigrali tako da se ne osjeti izostanak Modrića i Rakitića. Jasno da Kosovo nije neko mjerilo, ali važno je da Hrvatska lako pobjeđuje takve suparnike i kada nema na raspolaganju najveće zvijezde.

Hrvatska je prema naprijed odigrala doista odlično, ali prema nazad nije djelovala tako kvalitetno i sigurno. Bilo je ponešto „plivanja“ u zadnjoj liniji, u prvom poluvremenu curile su obje bočne strane. Kod vodstva Hrvatske od 1:0 Kosovo je kreiralo neke opasne situacije pred golom Subašića, no drugi pogodak Mandžukića domaćine je potpuno presjekao i tada je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno.

Razlika u kvaliteti bila je toliko očigledna da se stječe dojam da bi i treća hrvatska postava bez većih problema izašla na kraj s borbenim, ali tehnički i taktički nedovoljno izbrušenim kosovskim reprezentativcima. Napad Kosova izgleda još kako tako, ali obrana je doista nedorasla ovakvim utakmicama.

Čačić može odahnuti i u miru pripremati momčad za gostovanje u Finskoj. Nema razloga da Hrvatska u Tampereu ne ponovi sličnu predstavu, no vjerojatno je ipak očekuje zahtjevnija utakmica. Finska je protiv Islanda pokazala da može biti tvrd orah i treba je shvatiti vrlo ozbiljno.

Hrvatskoj ide na ruku rezultat iz Turske, gdje je Ukrajina ispustila vodstvo od 2:0, tako da situacija na ljestvici nakon 2. kola izgleda puno bolje. Osim toga, visoka pobjeda nad Kosovom na kraju se može pokazati značajnom, jer nije nemoguće da odlučuje i gol-razlika.

Svijetle tonove iz Skadra kvari udruženo ružno skandiranje kosovskih i hrvatskih navijača. Hrvatskoj prijeti nova kazna UEFA-e...

Hoće li Hrvatska slaviti protiv Finske?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider