Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Prekrasan osjećaj'

Čačić nakon pobjede hvalio igrače i - poželio novi stadion!

Ante Čačić bio je pun sebe nakon što se Hrvatska plasirala na Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Osjećaj je prekrasan, od 11 velikih natjecanja Hrvatska je na njih devet. Velike zasluge za to pripadaju i igračima i ljudima koji su vodili hrvatski nogomet. Hrvatska je na kraju zasluženo među dvije ekipe u grupi jer je odigrala dobre kvalifikacije s jednim posrtanjem, one dvije utakmice protiv Azerbajdžana i Norveške", izjavio je nedugo poslije utakmice Ante Čačić.

HRVATSKA ide na EURO 2016.: Vatrene spasio preokret Italije!

"Sve zasluge i svi reflektori trebaju biti upereni u naše mladiće. Pjesma se ori u svlačionici, svi smo sretni i ponosni, ujutro se vraćamo kući i počinjemo s pripremama za Francusku", rekao je hrvatski izbornik.

Čačić je u izjavi za HRT kazao kako nije strahovao po pitanju ishoda dvoboja Italija - Norveška u kojem su Talijani s dva gola u drugom poluvremenu preokrenuli vodstvo Skandinavaca i pobjedom potvrdili prvo mjesto, a za sobom izravno u Francusku povukli i Hrvatsku.

Što može Hrvatska na Euru u Francuskoj?

Ukupno glasova:

"Rekao sam igračima da će Talijani u drugom poluvremenu dati dva zgoditka, pitajte ih", rekao je Čačić.

"Zadovoljan sam jer smo imali kontrolu utakmice svih 90 minuta, puno više prilika smo imali, puno goropadniji bili u igri i puno više loptu imali u nogama. Svi igrači koji su bili na terenu su dali veliki obol ovoj pobjedi, pa i oni koji nisu, poput Luke Modrića koji je bio tu s nama."

'Igramo okomitije i brže'

Dvije pobjede u dvije utakmice upisala je Hrvatska pod vodstvom Čačića koji je osim rezultatom zadovoljan i igrom.

"Svi su konstatirali da Hrvatska igra drugačije, da djeluje okomitije i brže, ali smatram da to može i bolje."

U zaključku, Čačić je dodao...

"Neće biti nikakvog incidenta s navijačima, vrijeme je da se svi uhvatimo za isti štap. Nadam se da će Hrvatska dobiti stadion kakvog zaslužuje, a mi moramo napraviti sve da izađemo iz sjene Vatrenih, vrijeme je da im doskočimo. Ili u najmanju ruku da se poravnamo."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider