Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strahonjin dvominutni šou

Nezadovoljni Burić se oglasio na to je li sugerirao Miloviću da napravi drugi žuti

Rezultat (2:0) sugerira kako je to bila uvjerljiva Hajdukova pobjeda nad Zagrebom u Kranjčevićevoj. No, dugo su se Splićani mučili s objektivno inferiornijim protivnikom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako, u vodstvo su došli preko Frana Tudora. Hajdukov je veznjak mirno zaobišao Dominika Livakovića i zabio za vodstvo Splićana u 18. minuti. A onda je na scenu stupio glavni sudac utakmice Mario Strahonja.

Prva HNL: Rijeka ranim pogotkom ponovno samostalna na vrhu

Strahonjin dvominutni šou

Najprije je prekršaj Gorana Milovića nad Gabrijelom Bobanom u 24. minuti dvojbeno okarakterizirao kao prekršaj za jedanaesterac. Milović je zaradio i žuti karton što će biti važno za nastavak priče. Zagrebov napadač s bijele je točke pogodio vratnicu. Odmah u sljedećem napadu Strahonja je dosudio jedanaesterac za Hajduk zbog toga jer je Denis Kolinger u svom šesnaestercu igrao rukom. Čini se da je i to bila pogrešna Strahonjina procjena. S bijele točke Mijo Caktaš pogodio je vratnicu. A u nadoknadi prvog dijela Matias Šulc je, potpuno bespotrebno, dobio drugi žuti karton nakon prekršaja na centru uz aut liniju na Franu Tudoru.

''Te reakcije je teško komentirati i objasniti, no adrenalin je očito previsok. Ne zamjeram mu što se nije mogao kontrolirati'', kazao je Dražen Madunović, trener Zagreba.

Zagreb je s igračem manje igrao puno bolje, a bijeli su ih slomili tek u završnici susreta kada je konačan omjer postavio Bencun na Juranovićevu asistenciju. Spomenuti karton Miloviću u 24. bio bi treći zbog kojeg bi propustio derbi s Dinamom u sljedećem kolu. No, Hajdukov je stoper u nadoknadi vremena isprovocirao drugi žuti, odnosno crveni karton. Što znači da će propustiti kup utakmicu sa Zagrebom u srijedu, ostaju mu dva žuta i igrat će protiv Dinama.

''Nitko mu ništa nije sugerirao s klupe. Ne mislim da je to svjesno napravio. I mene je iznenadilo'', kaže Damir Burić.

Burić nezadovoljan

Trener 'bijelih' je dodao:

''Ostvarili smo cilj. No, držali smo se one zašto jednostavno kad može komplicirano. Napravili smo mnogo pogrešaka. Nisam zadovoljan. Igramo, pa ne igramo... To mi se ne sviđa. Moram popričati s igračima.''

Madunović je istaknuo:

''Nadam se da ćemo u srijedu odigrati drugačiju utakmicu. Hajduk nije dominirao i bez obzira na igrača manje imali smo priliku za poravnanje. Nismo znali iskoristiti slabe Hajdukove strane.''

A Madunovića može veseliti jedino Bernardo Matić. Jedna od rijetkih svijetlih točaka. Samo zahvaljujući njemu, i naravno Livakoviću, pobjeda 'bijelih' u subotu nije bila uvjerljivija. Stoper pjesnika odličnim je postavljanjem i predviđanjem situacija na travnjaku već ranije skrenuo pažnju nekolicine inozemnih klubova. I jučer je pokazao da ima zanimljiv potencijal.

Pobjedu su Splićani posvetili Ivici Hlevnjaku. Legendarni Hajdukov nogometaš je u 72. godini preminuo nakon teške bolesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider