Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'S najjačim sastavom'

VIDEO Burić jedva čeka veliki sudar: Dat ćemo zadnji atom snage!

Hajdukov trener održao je press konferenciju uoči najvažnije utakmice za klub u posljednjih pet godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Damir Burić iznio je svoja razmišljanja uoči utakmice sa Slovanom koja je Hajduku najvažnija u posljednjih pet godina, još od onih okršaja s rumunjskom Unireom kada su Bijeli trijumfirali i ušli (prvi i jedini put) u skupinu Europa lige.

"Momci su željni utakmice, jedva čekaju kad će početi. Nema ozlijeđenih i igrat ćemo s najboljim sastavom", naglasio je Burić.

Držao se trener Hajduka dosadašnje prakse da ne otkriva početni sastav, a na pitanje kad bi Hajduk radije poveo, u 5. ili 85. minuti utakmice, odgovorio je:

'Nadam se da će publika imati strpljenja'

"Radije bih u petoj minuti, ali protiv Slovana moramo biti jako strpljivi jer će oni vrebati kontre i polukontre, a mi ćemo istovremeno napadati. Bit će umjetnost sve to provesti. Nadam se da će publika imati strpljenja i razumijevanja, mi imamo i znanja i plan kako ih dobiti, a znamo i njihove loše strane koje ćemo pokušati iskoristiti."

Burić je optimist i zbog rada kojeg njegovi igrači prikazuju na treninzima.

"Momci su kao spužva, sve upijaju, sve što smo dosad dogovorili uspjeli smo sprovesti u djelo na terenu."

U utorak navečer Burić je, zajedno s još nekoliko prvotimaca bio na finalu Torcida kupa gdje se imao priliku iz prve prilike uvjeriti u očekivanja navijača.

"Vidjeli smo što traže, to je pobjeda. Jamčim da ćemo dati sve od sebe, a sve ostalo je nogomet, tu ne prolazi uvijek bolja momčad već treba i malo sreće. A kako biste zaslužili sreću morate 90 minuta dimit' i borit' se", rekao je Burić koji ne smatra ovu utakmicu najvažnijom u svojoj karijeri iako mu je Hajduk prvi klub kojeg samostalno trenira.

"Bio sam asistent u momčadima koje su se borile za ulazak u Bundesligu, a bilo je i dosta jakih utakmica u Ligi prvaka s Bayerom iz Leverkusena."

33 godine nije bilo ovakve potražnje

Ipak, svjestan je koliko emocija će stati u tih 90 (ili možda 120 minuta) ovog četvrtka na Poljudu.

"Kad naš blagajnik Duje Bilić kaže da već 33 godine nije vidio ovakvu potražnju za ulaznicama onda shvatiš koliko je Hajduk bio i koliko će i dalje biti veliki klub. Mi na terenu to moramo potvrditi. Svi smo motivirani, volio bih da utakmica krene što prije, dugo je čekati do 20:00", zaključio je Burić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider