Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ludi' za nogometom

VIDEO Hrvat zvijezda u Iranu: Evo kako se živi u Teheranu nakon ukidanja sankcija

Branko Ivanković trener je najpopularnijeg iranskog kluba Persopolisa, a koliko se promijenio život u Teheranu nakon ukidanja sankcija, pogledajte u priči Saše Lugonjića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spomen Irana kod prosječnog će Hrvata teško izazvati asocijaciju na nogomet. No, u jednoj od najvećih zemalja bliskog istoka jedan Hrvat upravo je svojim nogometnim znanjem izgradio status neupitne zvijezde koju se poštuje na svakom koraku.

Branko Ivanković tamo je hodajuće božanstvo. Pratili smo ga uoči najvećeg azijskog derbija. Utakmice zbog koje su navijači danima prije spavali u šatoru ispred stadiona.

Koliko se promijenio život u Teheranu nakon ukidanja sankcija, pogledajte u priči Saše Lugonjića. Branko Ivanković trener je najpopularnijeg iranskog kluba Persopolisa. I četiri kola prije kraja prvenstva vodi ga prema naslovu prvaka.

„Ja sam strašno ponosan da sam trener jednog takvog kluba. Klub koji ima gotovo 40 milijuna navijača, ne simpatizera nego navijača, kojima je Persopolis i doručak i ručak i večera i krv i srce i sve. Koji su zaista vatreni, koji žive za taj klub. I posebno kad imaš rezultate onda je to jedno veliko zadovoljstvo i sreća", kaže Ivanković.

Iran je zemlja u kojoj se nogomet obožava, no zapadni svijet najmanje je percipira kroz sport. Za većinu neupućenih asocijacije na Teheran su nesigurnost, strah, nestabilnost, no život u iranskoj prijestolnici normalno se odvija, a na ulici se nećete osjećati ništa nesigurnije nego u europskim metropolama.

"Pa, nažalost, mediji, osobito zapadni mediji su napravili od Irana jednu zemlju slučaj. Drago mi je da ste tu nekoliko dana, da ste vidjeli da je to jedna čisto druga slika, da je to jedna zemlja gdje živi jedan najnormalniji život, jedna zemlja koja je izuzetno sigurna, usudim se reći jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, gdje pojam terorizma ili nekakvih takvih incidenata gotovo je nemoguće očekivati da se to može tu desiti", objašnjava Ivanković.

Ostatak reportaže iz Irana pogledajte u priloženom videu.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider