Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oglasili se uoči utakmice

Boysi o Dinamo - Lokomotiva: "To je farsa u blatnoj kaljuži hrvatske lige!"

Dinamova navijačka skupina jasno je rekla što misli o igranju Modrih i Lokomotive u istom rangu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice Dinamo - Lokomotiva Bad Blue Boysi su se oglasili priopćenjem, priloživši i definiciju sporta.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Sport je fizička ili mentalna aktivnost koju čovjek izvodi po utvrđenom skupu pravila, u cilju natjecanja s protivnikom ili protivničkom momčadi, uz primjenu propisanog sistema bodovanja na osnovu kojeg se utvrđuje pobjednik."

Draž i popularnost sporta, u ovom slučaju nogometa, proizlazi iz unaprijed "utvrđenog skupa pravila", istih za sve, "u cilju natjecanja s protivnikom".

Nitko normalan ne pokazuje ozbiljniji interes za bilo koji sportski događaj u kojem ne postoje nekakva uopćena pravila jednaka za sve i u kojem se jedan “protivnik” natječe sam sa sobom.

Hrvatski klupski nogomet je već godinama uronjen u besmisao igranja za vladajuću nogometnu kastu i tu, a ne u lošoj infrastrukturi, klimi i životnom standardu u državi, leži razlog općeg gubitka interesa za domaću ligu.

Možda ni tisuću ljudi danas neće biti na Maksimiru i gledati farsu koja se odigrava u blatnoj kaljuži hrvatske lige već osmu sezonu zaredom uz podsmijeh, sram ili bijes onih koji u nogometu vide vitešku igru koja zapravo nikada nije bila poštena s pravilima koja su ista za sve, ali nikada nije ni bila ovakva nadrealna travestija koju šira nogometna javnost već uzima pod normalno.

Ironija je da najveći broj nas koji ćemo ipak sunčano nedjeljno popodne provesti uz tu besmislenu, farsičnu “utakmicu” to sve vidi i prepoznaje i zbog nas Dinamo ne smije i ne može biti okaljan i prepoznat kroz one koji su od najljepše igre napravili svoj privatni biznis.

SVI NA SJEVER!", stoji u priopćenju Bad Blue Boysa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider