Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobijedio i Stuttgart

Bayeru derbi protiv Schalkea, Borussia utopila tugu nakon ispadanja iz LP

U derbiju 26. kola Bundeslige u subotu je Schalke na domaćem terenu izgubio od Bayer Leverkusena 0-1, a pobjednički gol zabio je Karim Bellarabi u 35. minuti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

 

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj zbog ozljede nije igrao za "apotekare", dok je pričuvni vratar Dario Krešić ostao na klupi za rezerve.

Nakon ispadanja iz Lige prvaka Borussia Dortmund utješila se gostujućim trijumfom kod Hannovera sa 3-2. Dvostruki strijelac za Borussiju bio je Pierre-Emerick Aubameyang (19, 61), a jedan je dodao Shinji Kagawa (57).

Važne pobjede u borbi za ostanak upisali su Freiburg i Stuttgart. Freiburg je na svom stadionu svladao Augsburg sa 2-0 golovima Jonathana Schmida (71) i Nilsa Petersena (84). Stuttgart je bio bolji od Eintrachta iz Frankfurta sa 3-1, no i dalje je na posljednjem mjestu. Eintracht je poveo u 51. minuti pogotkom Harisa Seferovića, ali je Daniel Ginczek (63, 66) sa dva gola u razmaku od tri minute donio preokret, a pobjedu Stuttgarta potvrdio je Alexandru Maxim u 80. minuti.

Što se tiče borbe za ostanak Paderborn je kod kuće protiv Hoffenheima odigrao 0-0, iako je zadnjih pola sata imao igrača više. Hrvatski napadač Srđan Lakić, koji je igrao svih 90 minuta za Paderborn, imao je dvije gol šanse. U 32. minuti Lakić puca glavom, ali lopta je otišla tik iznad grede, a u drugu priliku imao je u 80., ali je njegov udarac obranio vratar Baumann.

U petak je Hertha kao gost svladala Hamburger SV sa 1-0, a gol vrijedan tri boda postigao je Sebastian Langkamp u 84. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivica Olić odigrao je svih 90 minuta za HSV, koji je i dalje u opasnoj zoni, dok je Ivo Iličević igrao do 64. minute za hamburški sastav.

U nedjelju se sastaju Mainz - Wolfsburg, te Bayern - Borussia Moenchengladbach.

 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider