Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uragan Nijemaca

Borussia Dortmund razbila Benficu na krilima Aubameyanga

Borussia Dortmund pobijedila je Benficu 4:0 u uzvratnoj utakmici osmine finale Lige prvaka i plasirala se u četvrtfinale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Borussije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju na svom stadionu slavili protiv Benfice s 4-0 i s ukupnih 4-1 prošli dalje.

Čudo nad čudima: Nevjerojatan podvig Barcelone!!!

Pogotke su za Borussiju dali Pierre-Emerick Aubameyang (4, 61, 85) i Christian Pulišić (59).

Borussia je uspjela nadoknaditi poraz iz Lisabona zahvaljujući sjajnom Gaboncu Aubemeyangu, koji je postigao "hat-trick", ali i mladom Pulisicu koji je u 59. minuti pogodio za vodstvo od 2-0, što je i prelomilo utakmicu te slomilo otpot Portugalaca.

VIDEO Borussia Dortmund - Benfica 4:0

Njemačka momčad je povela već u 4. minuti kada je nakon udarca s kuta ostao sam Aubameyang koji s tri metra pogađa mrežu. U 29. minuti branič Benfice iz blizine glavom puca ravno u vratara, a to su bila i gotovo jedina uzbuđenja u vrlo slabom prvom dijelu.

Borussia Dortmund na krilima Aubameyanga

Drugi dio je započeo sjajnom šansom igrača Benfice Pizzija čiji je udarac s deset metara u zadnji trenutak blokiran. U 59. minuti Aubameyang je upropastio veliku priliku za Borussiju, ali je u nastavku akcije Amerikanac hrvatskih korijena Pulišić zabio iz blizine nakon s preciznog ubacivanja Pisczeka. Dvije minute kasnije Borussia je povela s 3-0 kada je Schmelzer s desne strane uputio savršeno dodavanje na koje je natrčao Aubameyang i s dva metra je zakucao u mrežu.

U 84. minuti Bartra je pogodio vratnicu udarcem glavom nakon kornera, ali minutu kasnije uslijedila je i konačna potvrda prolaska Borussije. Castro je uputio preciznu prizemnu loptu s lijeve strane, a Aubameyang je ponovno iz blizine bio neumoljiv te je postigao i svoj treći gol na utakmici.

BORUSSIA DORTMUND - BENFICA 4-0

Pred 70.000 gledatelja na stadionu Signal Iduna Park sudi Martin Atkinson iz Engleske.

Strijelci: 1-0 Aubameyang (4), 2-0 Pulisic (59), 3-0 Aubameyang (61), 4-0 Aubameyang (85)

BORUSSIA: Buerki - Bartra, Sokratis (Ginter, 90), Piszczek, Schmelzer,Durm, - Castro,Weigl, Pulišić- Dembele (Kagawa, 81), Aubameyang (Schuerrle, 86)
BENFICA: Ederson - Nélson Semedo, Luisão, Lindelöf, Eliseu - André Almeida, Samaris (Živković, 72), Pizzi, Salvio (Jonas, 64)- Cervi (Jimenez, 82), Mitroglou
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider