Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šesti napad u 12 mjeseci

Bombaški napad na nogometne suce: 'Situacija je neizdrživa!'

Predsjedniku Ciparske sudačke organizacije Leontiosu Trattosu jutros je zapaljen automobil, što je već šesti napad na nogometne suce u toj zemlji u posljednjih 12 mjeseci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trattosov automobil je zapaljen u Nikoziji u garaži zgrade u kojoj živi. Policija je utvrdila kako je automobil namjerno zapaljen nakon što je zaliven zapaljivom tekućinom. Trattos je bio žrtva napada i prošle godine kada mu je također zapaljen automobil. Početkom ove godine na kuću prvoligaškog suca Thomasa Mouskosa u Limassolu bačena je bomba, a u listopadu 2014. je bomba oštetila sjedište sudačke organizacije. Srećom, do sada nitko nije ozlijeđen u bilo kojem od ovih napada.

Ciparski nogometni suci su u siječnju štrajkali jedan vikend u znak protesta, no sada su najavili potpunu obustavu rada.

"Situacija je neizdrživa. Zbog ugrožene sigurnosti naših članova razmišljamo o sveopćem štrajku," poručili su iz sudačke organizacije.

Cipar je treći po veličini otok u Sredozemnom moru, a prema podacima Eurostata (Statistički ured Europskih zajednica) jedno je od najsigurnijih mjesta u Europi. Po broju ubojstava Cipar je pri samom dnu europske ljestvice, međutim posljednjih godina raste broj kaznenih djela protiv imovine koje uključuju krađu i oštećenje tuđe imovine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider