Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekali ga godinama

Bolji i od Matića: Je li Arsenal napokon dobio novog Vieiru?

Francis Coquelin oduševljava na mjestu zadnjeg veznog igrača Arsenala.

Deset godina prošlo je od odlaska legendarnog Patricka Vieire iz Arsenala. Za mnoge je on jedan od najboljih zadnjih veznih nogometaša u povijesti, a za Arsenalove navijače mitska potraga za njegovim nasljednikom još nije završila.

Tko zna, možda će biti uskoro. U prosincu je Arsene Wenger opterećen brojnim ozljedama u momčad s posudbe iz Charltona povukao 23-godišnjeg Francisa Coquelina. Dovukao ga je iz Francuske još kao 16-godišnjaka (deja vu!) i sad se napokon isplaćuje taj potez. Coquelin je oduševio navijače i stručnjake.

Odmah je mladi Francuz ušao u krug najboljih defenzivnih veznjaka lige. Uz bok neprikosnovenom Mourinhovom ljubimcu Nemanji Matiću i još jednom odličnom Francuzu Morganu Schneiderlinu iz Southamptona.

Coquelin je ekspresno dobio novi ugovor s Topnicima, a Wenger ga ne miče iz prvih 11 čak ni nakon brutalnog nokauta od strane suigrača i sunarodnjaka Oliviera Girouda. Nakon sudara glavama krv mu je šikljala iz nosa, no nastavio je susret s Evertonom. Protiv QPR-a je igrao sa zaštitnom maskom jer Wenger očito bez njega ne može.

A statistička agencija Squawka sve ovo potvrđuje i brojkama. One kažu kako je Francuz bolji i od Matića i od Schneiderlina. Prosječno ima više osvojenih duela po utakmici, manje izgubljenih, više presječenih lopti, više oduzetih lopti i više čišćenja. Odigrao je tek 13 utakmica, ali brojke su neumoljive.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider