Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To mogu platiti mnogi

Bogataši u niskom startu: Real izvjesio cijenu za Ronalda!

Nije trebalo dugo čekati na prve reakcije iz Kraljevskog kluba na vijest da glavna zvijezda želi odlazak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S priprema portugalske reprezentacije za Kup konfederacija plasirana je prava bomba - Cristiano Ronaldo želi napustiti Real Madrid.

Tu je vijest objavila A Bola, najčitanije sportske novine u Portugalu, a odmah su se pojavili i potencijalni razlozi zašto Ronaldo želi otići iz Madrida.

Naravno, isti dan se počelo špekulirati s imenom kluba u kojem bi Portugalac mogao nastaviti svoju karijeru. Nekako uvijek kad bi se spominjao eventualni Ronaldov odlazak iz Reala prvi je favorit bio Manchester United u kojem je proveo šest sjajnih godina.

Ali, ovaj put neće samo United biti u igri...

Kako piše Marca, neslužbeno Realovo glasilo, u Kraljevskom klubu su odlučili kako Ronaldo može otići za 180 milijuna eura.

U ugovoru s Realom, koji istječe u ljeto 2021. godine, Ronaldo ima klauzulu za odštetu postavljenu na milijardu eura. Međutim, Florentino Perez i ljudi oko njega svjesni su kako taj iznos neće platiti nitko, pa čak ni Kinezi, za igrača koji je već zagazio u 33. godinu života, bez obzira koliko fantastičan igrač bio.

U igri United, City, PSG, ali i Kinezi i Amerikanci

I tih 180 milijuna eura bio bi novi svjetski rekord, a toliko bi za Ronalda mogli istresti mnogi klubovi. Uz one iz Kine i SAD-a, tu je i nekoliko europskih, pogotovo onih koji sumanuto troše ruske ili katarske milijune. U prvom redu mislimo na Manchester City, PSG i Chelsea, uz već spomenuti United koji se također neće misliti niti sekunde ukoliko Portugalac da zeleno svjetlo za povratak na Old Trafford.

U svakom slučaju, u tjednima koji dolaze Ronaldov transfer bacit će u drugi plan sve druge špekulacije, tako uobičajene za ovo doba godine.

Navodno ništa protiv Ronaldova odlaska nema niti trener Reala Zinedine Zidane koji bi, vrlo brzo nakon prodaje, krenuo po Monacovo čudo od djeteta Kyliana Mbappea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider