Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogradio se od uhićenih

Blatter: Ne mogu ja nadgledati sve osobe svo vrijeme

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach u svom je obraćanju zastupnicima na godišnjem kongresu FIFA-e u Zürichu rekao kako bi krovna međunarodna nogometna organizacija trebala učiti iz iskustva olimpijskog pokreta kako bi postala transparentnija i kako bi zadržala povjerenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo su tužni i teški, ali i vrlo važni dani za FIFA-u, ali ja sam uvjeren kako ćete vi, čuvari nogometa, slijedeći put transparentnosti i odlučnosti, prebroditi izazove koji su pred vama i kako će vaš sport ponovno zasjati. Mi u MOO-u znamo iz vlastitog iskustva otprije 15 godina kako je borba protiv korupcije vrlo izazovna i bolna, ali isto tako znamo i da nema drugog puta da se osigura povjerenje u svom poslu, politici i društvu. Stoga vas hrabrim da ojačate suradnju s relevantnim institucijama kako biste u potpunosti rasvijetlili stvari vezane za ozbiljne optužbe", kazao je Thomas Bach.

VIDEO Afera koja trese FIFA-u: Radi se o duboko ukorijenjenoj korupciji

VIDEO Prostor za manipulaciju: Evo kako se bira predsjednik FIFA-e

Okupljenima se obratio i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, kojemu je to bio prvi javni nastup nakon što je u srijedu ujutro uhićeno sedam dužnosnika FIFA-e, među kojima i dva njegova dopredsjednika.

"Događaji od srijede nadvili su se kao duga sjena na nogomet i ovaj kongres. Oni su donijeli sramotu i poniženje i zahtijevaju promjenu kod svih nas. Ne smijemo dopustiti da se FIFA-in ugled i dalje vuče po blatu. Znam da mnogi ljudi mene smatraju odgovornim, ali ja ne mogu nadgledati sve osobe svo vrijeme. Ako netko radi nešto krivo, on to želi i sakriti", izjavio je Sepp Blatter koji je na čelu FIFA-e od 1998. godine, te se kandidirao za novi mandat na izborima koji će se održati u petak.

Jedini Blatterov protukandidat u petak bit će jordanski princ Ali bin Al-Hussein.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider