Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio i Petrić

VIDEO Nikola Kalinić s dva pogotka najavio povratak u reprezentaciju

Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić bio je dvostruki strijelac za Dnjipropetrovsk u gostujućoj 2-1 pobjedi protiv Karabaha u sklopu 4. kola skupine F Europa lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kalinić je svoje pogotke zabijao u 15. i 73. minuti utakmice u Bakuu, dok je u 36. Leroy George bio strijelac za domaćina. Dnjipro se pobjedom poravnao na diobi od drugog do četvrtog mjesta sa Saint-Etienneom i Karabahom koji također imaju po četiri boda, dok je vodeći Inter s osam.

Pogotke Kalinića pogledajte ovdje.

Među strijelce se upisao i Mladen Petrić, no njegov Panathinaikos je kod kuće izgubio od PSV Eindhovena 2-3 i ostao bez izgleda za drugi krug. Pao je vodio 1-0 i 2-1, no ipak je ostao bez bodova. Petrić se upisao među strijelce u 43. minuti za vodstvo 2-1. Gol za grčki sastav zabio je i Ajagun (11), dok su strijelci za PSV bili Depay (27) De Jong (65) i Wijnaldum (78). Petrić je igrao do 63. minute, dok su Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld odigrali cijeli susret za domaću momčad.

Na ljestvici E skupine vodi moskovski Dinamo sa 12 bodova, PSV Eindhoven ima sedam, Estoril tri, a Panathinaikos samo jedan bod.

Inter našeg Matea Kovačića je remizirao u Francuskoj odigravši 1-1. Kovačić je igrao do 74. minute kada ga je Pablo Osvaldo zamijenio na travnjaku.

Bešiktaš našeg bivšeg izbornika Slavena Bilića slavio je pred svojim navijačima protiv beogradskog Partizana s 2-1. Demba Ba bio je strijelac dvaju pogodaka za turski sastav, dok je poraz gostiju samo ublažio Aleksandar Marković.

U istoj je skupini C Tottenham slavio kod Asterasa s 2-1, pa sada zajedno s Bešiktašem drži vrh ljestvice s osam bodova na kontu.

'Luda' utakmica, točnije 'ludih' 10 minuta vidjeli smo u Zürichu, gdje je istoimeni domaćin slavio protiv Villarreala s 3-2. Španjolci su poveli u 19. minuti, da bi domaćin poravnao dvije minute kasnije. Villarreal ponovno vodi u 24., no ponovno dvije minute kasnije Zürich dolazi do izjednačenja. Gosti više nisu vodili, već je domaćin tri minute kasnije zabio za konačnih 3-2.

Od ostalih rezultata vrijedi istaknuti poraz Torina kod Helsinkija (2-1), te visoku pobjedu Club Bruggea kod danskog Kobenhavna (4-0). 

Rezultati susreta 4. kola Europske nogometne lige:

Grupa A

Apollon Limassol - Borussia Mönchengladbach 0-2

FC Zürich - Villarreal 3-2

Grupa B

HJK Helsinki - FC Torino 2-1

FC Kopenhagen - Club Brügge 0-4

Grupa C

Bešiktaš Istanbul - Partizan Beograd 2-1

Asteras Tripolis - Tottenham Hotspur 1-2

Grupa D

Dinamo Zagreb - Red Bull Salzburg 1-5

Astra Giurgiu - Celtic Glasgow 1-1

Grupa E

Dinamo Moskva - Estoril Praia 1-0

Panathinaikos Atena - PSV Eindhoven 2-3

Grupa F

Karabah Agdam - Dnipro Dnipropetrovsk 1-2

AS St. Etienne - Inter Milano 1-1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider