Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'značajnija od tri boda'

Bilić ponovno blista: 'Nismo ukrali pobjedu. Učinili smo to sa stilom'

Slaven Bilić ima puno razloga za zadovoljstvo nakon gotovo tri tjedna kritika, negativnih rezultata i problema s pojedinim igračima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon gostujuće pobjede kod Arsenala u sklopu 1. kola Premierlige, Bilić nije dugo uživao u slavi. Uslijedili su porazi od Leicester Cityja, Bournemoutha, najbolji napadač Diafra Sakho završio je na policiji zbog obiteljskog nasilja, dok je kapetan Kevin Nolan raskinuo ugovor nezadovoljan svojim statusom u momčadi. Kritike su bile svakodnevnica, a Liverpool je zadovoljno trljao ruke i čekao 'mušteriju'.

Čak 52 godine West Ham nije slavio na Anfieldu, odnosno u 42 pokušaja 'čekićari' nijednom nisu odnijeli puni plijen. No ove je subote West Ham stigao sa Slavenom Bilićem na klupi i uništio Liverpool s 3:0.

"Ovo jesu samo tri boda u dugoj sezoni, no ovo je jedna od onih utakmica u kojima tri boda znače puno, puno više. Prošlo je dugih 50 godina i navijači koji su bili toliko sretni da su danas bili uz nas na tribinama će jednog dana pričati svojoj djeci o ovom danu. Ova pobjeda bit će zapisana u svim knjigama, no meni je najbitnije da su igrači s ovom pobjedom dobili veliku dozu samopouzdanja", rekao je Bilić nakon pobjede.

"Počastit ću se čašom crvenog vina. Vino je uvijek tu za sretne i tužne trenutke. Ova čaša vina bit će ispunjena srećom".

"Nismo došli ovdje i ukrali pobjedu. Učinili smo to sa stilom. Liverpool je imao svojih trenutaka na utakmici, no oni su bili vrlo rijetki. Bili smo zreli i radili smo sve što smo se prethodno bili dogovorili. Manuel Lanzini i Dimitri Payet su odrađivali odličan posao u napadu i obrani. Diafra Sakho također. Oni su pomagali obrani i omogućili joj predah svako malo. S druge strane su bili jako opasni prema naprijed. Bila ih je milina gledati", zaključio je Bilić.

West Ham na reprezentativnu stanku odlazi sa šest bodova na svom kontu, a u idućem kolu, 14. rujna, dočekuje Newcastle.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider