Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što mislite?

Bilić o ljetnom šopingu West Hama: Čini se da smo radili stihijski, ali...

Bivši hrvatski nogometni izbornik i sadašnji menadžer West Ham Uniteda Slaven Bilić posljednjeg je dana prijelaznog roka u Engleskoj momčad ojačao četvoricom nogometaša, ali je u razgovoru za službeni internetski portal kluba istaknuo da u tim potezima nije bilo stihije, već da je sve bilo dogovoreno nekoliko dana prije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelonin igrač Alex Song je opet došao na jednogodišnju posudbu, Victor Moses je potpisao novi ugovor s Chelseajem i odmah je proslijeđen Čekićarima, dok su Nikica Jelavić i Michail Antonio potpisali ugovore s West Hamom - Jelavić na dvije godine uz mogućnost produljenja za još dvije sezone, a Antonio na četiri s opcijom za još dvije godine moguće suradnje.

"Mislim da smo napravili dobar posao, upravo ono što smo željeli, iako se čini da smo radili stihijski. Ustvari, svi su dogovori postignuti nekoliko dana prije i samo smo trebali srediti svu dokumentaciju", rekao je Slaven Bilić komentirajući činjenicu da je u West Hamu posljednjeg dana prijelaznog roka bilo najprometnije.

"Znali smo koga želimo, ali s nekim smo igračima morali čekati do posljednjeg trenutka. Bilo je nemoguće dovesti ih prije, zbog klubova s kojima su imali ili imaju ugovore. No, strpljivo smo čekali i imali spremne i druge opcije", zaključio je Bilić priču o prijelazima.

West Ham je u sezonu ušao senzacionalnom pobjedom nad Arsenalom na Emiratesu, a u posljednjem je kolu šokirao navijače Liverpoola slavljem 3:0 na Anfieldu. Način na koji je West Ham stigao do tih pobjeda impresionirao je i novog člana Čekićara Nigerijca Mosesa.

"Ne radi se samo o načinu, nego i o silnom trudu koji je uložen u te pobjede. Vidi se da se suigrači bore jedan za drugoga", izjavio je Moses koji vjeruje da će se vrlo dobro uklopiti u stil igre West Hama.

Nakon stanke čekaju Newcastle

"Volim igrati na kontranapade, a ovdje se tako igra, što mi potpuno odgovara. Imamo dobre napadače, brze igrače na bokovima i u kontranapadima možemo biti ubojiti, prijetnja svakom suparniku", zaključio je Moses.

Slaven Bilić je srušio dva velikana engleskog nogometa na gostovanjima, a sad još samo mora pronaći način kako zadržati bodove na Boleyn Groundu u sudaru s klubovima poput Leicestera i Bournemoutha, od kojih je West Ham gubio kao domaćin. Nakon reprezentativne stanke West Ham će 14. rujna ugostiti Newcastle, a pet dana poslije gostovati kod Manchester Cityja, vodeće momčadi engleske Premier lige s makimalnih 12 bodova iz četiri kola i gol razlikom 10:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider