Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Super rješenje za sve

West Ham se sprema za šoping: Bilić nudi spas kapetanu Srbije

Pojačavanje obrane bit će jedan od glavnih ciljeva Slavena Bilića u nadolazećem zimskom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obrana West Hama četvrta je najgora u Premierligi, primili su 20 golova u dosadašnjih 11 kola, a više puta od njih kapitulirao je samo trojac koji je ispod njih na ljestvici - Hull City (24) te Swansea i Sunderland (primili po 21 gol).

Doduše, situacija se dosta popravila otkako je Slaven Bilić odlučio prijeći na postavu s trojicom igrača u posljednjem redu. Otkako igra u formaciji 3-4-3 West Ham je u četiri prvenstvena ogleda uzeo sedam bodova primivši svega tri gola, u međuvremenu su izborili i četvrtfinale Liga kupa trijumfom protiv Chelseaja, ali uoči grčevite borbe za ostanak, koja po svemu sudeći slijedi Čekićarima, Bilić želi dodatno pojačati defenzivu.

Prvi pick mu je, pišu engleski mediji, Branislav Ivanović koji je nezadovoljan statusom u Chelseaju pod vodstvom Antonija Contea.

Talijan također preferira sustav s trojicom u obrani, a mjesta za Ivanovića nema jer su se standardizirali u momčadi Cesar Azpilicueta, Gary Cahill i David Luiz.

Ivanoviću na kraju sezone istječe ugovor s Bluesima i ne bi imao ništa protiv odlaska već ove zime. Otkako je prije gotovo devet godina stigao iz moskovskog Lokomotiva, osvojio je s Chelseajem praktički sve - dvije Premierlige, Ligu prvaka 2012., Europa ligu 2013., tri FA kupa, jedan Liga kup...

Bilićev glavni adut - Ivanoviću se ne ide iz Londona

Kontakt s Ivanovićevim menadžerima već su uspostavili predstavnici Intera, kao i neki kineski klubovi, ali njemu se ne ide iz Londona jer su se tamo već udomaćili i njegova supruga i četvero djece. Upravo to je karta na koju će zaigrati Bilić u pregovorima koji ne bi trebali biti teški jer Conte ne računa na srpskog braniča.

Dolaskom u West Ham Ivanović, koji će u veljači proslaviti 33. rođendan, imao bi sigurno mjesto u početnoj postavi na poziciji desnog od trojice braniča, onoj koju u posljednje vrijeme najčešće (silom prilika) okupira Cheikhou Kouyate koji je po vokaciji veznjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider