Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada u Danskoj

VIDEO Bilić može žaliti: Arsenal s igračem manje preživio Istanbul!

U prvoj utakmici play-offa Lige prvaka Bešiktaš je u Istanbulu odigrao 0-0 protiv favoriziranog Arsenala...

Arsenal može odahnuti, jer Arsene Wenger sigurno je osjetio olakšanje nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice. Pogotovo jer su Topnici posljednjih desetak minuta igrali s igračem manje nakon što je isključen Aaron Ramsey.

Bešiktaš je bio inspiriran od samog početka, a najopasniji igrač Bilićeve momčadi bio je dojučerašnji napadač Chelseaja Demba Ba. Senegalac je već u prvoj sekundi opalio s centra i natjerao Szczęsnog na paradu. Najbolju šansu imao je pred kraj poluvremena kada se odlično oslobodio svog čuvara i s desetak metara pucao malo pokraj gola. Bila je to prilika za kojom bi Bešiktaš mogao žaliti.

Bilićev plan bio je iskoristiti slabosti Arsenalove zadnje linije, ali njegovi igrači nisu bili dovoljno koncentrirani u završnici. S druge strane, Arsenal je najviše prijetio preko desne strane i Alexisa Sancheza. Na kraju, nogometaši Bešiktaša su bili ravnopravan protivnik, nisu primili pogodak i imaju se pravo nadati da u uzvratu za tjedan dana mogu napraviti čudo i probiti se u Ligu prvaka.

Utakmica Kopenhagena i Bayer Leverkusena ponudila je pravu golijadu u prvom poluvremenu. Gosti iz Leverkusena poveli su u 5. minuti pogotkom Kiesslinga, a onda su Danci preokrenuli golovima Joergensena (9) i Amarteyja (13). No, onda je uslijedio novi preokret i do kraja poluvremena Leverkusen je ponovno vodio, a strijelci za 3-2 bili su Bellarabi (31) i Son Heung-Min (42). To je na kraju bio i konačan rezultat.

Tin Jedvaj je odigrao drugo poluvrijeme za Leverkusen, dok je vratar Dario Krešić ostao na klupi za pričuve.

Napoli je na svom terenu protiv Athletica iz Bilbaoa odigrao 1-1. Za Napoli je zabio Higuaín (68), a strijelac za Athletic bio je Muniain (41). Josip Radošević nije bio u sastavu Napolija.

Rezultati prvih utakmica play-offa Lige prvaka:

Napoli - Athletic Bilbao 1-1 (Higuaín 68/ Muniain 41)

Bešiktaš - Arsenal 0-0

FC Kopenhagen - Bayer Leverkusen 2-3 (Joergensen 9, Amartey 13/ Kiessling 5, Bellarabi 31, Son Heung-Min 42)

Red Bull Salzburg - Malmoe 2-1 (Schiemer 16, Jonatan Soriano 54/ Forsberg 90+1)

Steaua - Ludogorec 1-0 (Chipciu 88)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider