Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leicester slavi

Ludilo na Otoku: Bilić srušio i Spurse, Liverpool razbio City, novi šok Arsenala!

U 28. kolu Premierlige Bilićev West Ham je pobijedio Tottenham 1-0 ostavši u igri za plasman u Ligu prvaka, dok su Spursi propustili priliku preuzeti vodstvo na ljestvici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je ponovo kiksao izgubivši na svom travnjaku od Swansea Cityja 1-2, dok je u derbiju kola Liverpool 'razbio' Manchester City 3-0.

Pogodak odluke za pobjedu Bilićeve družine postigao je Antonio u sedmoj minuti. Lanzini je izborio korner, Payet ubacio, a Antonio zabio glavom. Mladom Englezu je to bio pogodak na četvrtoj domaćoj utakmici u nizu.

U nastavku susreta 'Spursi' su pokušali barem izjednačiti, najbolju priliku imao je Harry Kane u 60. minuti, no nije zabio odbijanac s dva metra. Kane je 'nemoguće' promašio i sedam minuta kasnije. West Ham je ovom pobjedom ostao u igri za plasman u Ligu prvaka, a Tottenham je propustio preuzeti vrh Premiershipa.

Jučerašnji kiks Leicestera koji je remizirao protiv WBA (2-2), nije iskoristio niti Arsenal. 'Topnici' su na svom travnjaku doživjeli neočekivani poraz od Swansea Cityja 1-2. Bio je to drugi uzastopni ligaški poraz londonskog sastava, a računajući i Ligu prvaka i treći u nizu.

Arsenal je poveo u 15. minuti golom Joela Campbella i činilo se kako će rutinski odraditi posao protiv velškog sastava. Međutim, gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat golovima Waynea Routledgea (32) i Ashleyja Williamsa (74).

U derbiju kola Liverpool je bio uvjerljiv protiv Manchester Cityja pobijedivši 3-0, tri dana nakon što je City bio bolji od 'Redsa' u finalu Liga kupa. Građanima je to bio treći uzastopni poraz u prvenstvu i definitivni zbogom borbi za naslov prvaka. Pobjedu Liverpoolu donijeli su Lallana (34), Milner (41) i Firmino (57). Za domaći sastav je cijeli susret odigrao Dejan Lovren.

Na ljestvici vodi Leicester City sa 57 bodova, Tottenham je drugi s tri boda manje, a Arsenal je treći sa 51 bodom. City je ostao četvrti sa 47 bodova, no isti broj bodova ima i Manchester United. West Ham je šesti sa 46 bodova.

Rezultati - 28. kolo:

Arsenal - Swansea 1-2 (Campbell 15 / Routledge 32, Williams 74)

Stoke - Newcastle 1-0 (Shaqiri 81)

West Ham - Tottenham 1-0 (Antonio 7)

Liverpool - Manchester City 3-0 (Lallana 34, Milner 41, Firmino 57)

Manchester United - Watford 1-0 (Mata 86)

U utorak:

Leicester - WBA 2-2 (Drinkwater 30, King 45+1/Rondon 11, Gardner 50)

Aston Villa - Everton 1-3 (Gestede 80/Mori 5, Lennon 30, Lukaku 60)

Bournemouth - Southampton 2-0 (Cook 31, Afobe 79)

Norwich - Chelsea 1-2 (Redmond 68/Kenedy 1, Costa 45+1)

Sunderland - Crystal Palace 2-2 (N'Doye 36, Borini 90+1/Wickham 61, 67)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider