Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
u nedjelju debitira?

Benitez pokazao da itekako računa na Matea Kovačića

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić (21) ušao je na listu nogometaša Real Madrida prijavljenih za nedjeljno gostovanje kod Sporting Gijona u 1. kolu nove sezone Primere s koje je ispao vezni igrač Asier Illarramendi (25) što bi mogao biti znak da će ga klub prodati u idućih devet dana koliko još traje prijelazni rok...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener madridske momčadi Rafael Benítez odbio je u subotu ujutro otkriti sastav koji će istrčati u lučkom gradu na sjeveru Španjolske, no popis objavljen kasnije tijekom dana pokazao je da ondje osim Illarramendija neće biti ni braniča Álvara Arbeloe, nekad standardnog igrača prve postave i španjolske reprezentacije, a također niti ruskog napadača Denisa Čeriševa koji je zadržan u klubu iako je moga otići na posudbu. Uz njih ne putuju niti ozlijeđeni bočni Coentrao i francuski napadač Benzema.

Prošli tjedan se nagađalo tko će ispasti iz veznog reda dolaskom Kovačića a ovo bi mogao biti jasan signal da su to Brazilac Lucas Silva čiji je broj 16 Kovačić preuzeo dolaskom u klub i kojem traže mjesto posudbe, te Illarramendi za kojeg je Real prije dvije godine platio oko 39 milijuna eura. Talijanski i španjolski mediji u četvrtak su pisali da Illarramendi ima ponudu Juventusa, a spominju se i Real Sociedad, klub iz kojega je Bask došao u Madrid, te Liverpool. Ponude ne premašuju iznos od 15 milijuna eura jer klubovi smatraju da ga Real sada mora prodati pa nema puno prostora za pregovore, tvrde sportske novine Marca.

Luka Modrić se očekivano našao među putnicima za Gijón gdje će susret prvog kola španjolskog prvenstva s tribine pratiti Alen Halilović (19) koji bi, kako ističe Sporting, mogao debitirati idući tjedan protiv Real Sociedada.

Očekuje se da će sredinu Reala držati Modrić i Kroos, a Kovačić s klupe čekati priliku no Benítez na novinskoj konferenciji u subotu to nije htio potvrditi.

"Neću otkriti prvu postavu, želim da se igrači nastave natjecati", poručio Benitez je u subotu u Madridu na novinskoj konferenciji.

Na pitanje o brazilskom veznom igraču Casemiru, povratniku s jednogodišnje posudbe u Portu, dotaknuo se svih igrača koji će priliku tražiti s klupe:

"Ovdje su svi fundamentalni, svatko ima svoju ulogu, svoju misiju, i kada uđe mora biti spreman. Oni koji ne igraju moraju trenirati više od drugih kako bi pokazali da trebaju igrati", istaknuo je trener Reala, te dodao da će njihove pozicije na terenu ovisiti o razvoju utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider