Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sučeljavanje u Madridu

Benitez oči u oči s Ronaldom: Kako mu to priopćiti a da ne pukne od bijesa!?

Rafael Benitez ušao je u svoj ured u Valdebebasu, sportskom centru Real Madrida, pišu španjolski mediji.

Trener Reala ušao je u „firmu“ pet dana prije okupljanja momčadi i mjesec dana prije no što je službeno objavljeno da preuzima klupu Reala. Naravno, Benitez je i u međuvremenu bio aktivan, obavio je brojne telefonske razgovore sa svojim novim igračima, sigurno je puno razmišljao kako popraviti igru Reala i učiniti je efikasnijom.

Otvorena vrata za sumanutu potrošnju: Je li ovo znak da Ronaldo odlazi iz Reala?

Trenutačni je najveći problem Reala pa time i Beniteza pitanje prvog vratara za sljedeću sezonu. Što će biti s kapetanom Ikerom Casillasom i hoće li se ostvariti transfer Davida de Gee? Da stvar bude još problematičnija, Keylor Navas je ozlijeđen i pitanje je hoće li ostati u Realu?

Licem u lice s Ronaldom

Drugi problem po važnosti je neriješena situacija sa Sergijom Ramosom. Benitez je navodno prilično uznemiren zbog mogućeg Ramosova odlaska. Logično je to, jer bi izgubio najboljeg obrambenog igrača i dobio nove probleme u slaganju zadnjeg reda. Ako Casillas i Ramos odu, Benitez će morati odlučiti tko će preuzeti kapetanske trake, što nije nevažno pitanje.

Treći problem je suočenje licem u lice s Cristianom Ronaldom. Benitezu je jasno da će puno toga ovisiti o tome kako će ga prihvatiti najveća zvijezda kluba. Tijekom posljednjih tjedana spekuliralo se kako Benitez priprema Ronaldu novu poziciju u momčadi. Navodno razmišlja da ga prebaci u samu špicu, a da Garetha Balea instalira na lijevu stranu te da igru koncipira oko Velšanina.

Vraćanje Balea u život

Jedan od glavnih ciljeva Beniteza je da Balea vrati u formu i da na taj način povrati poljuljano povjerenje navijača u Velšanina. To bi moglo biti ključno za uspješnu sezonu Reala. Pitanje je kako će reagirati Ronaldao i hoće li pristati da se sve ne vrti oko njega? Benitez će se morati baviti i liječnikom službom. Real je prošle sezone imao puno problema na relaciji igrači – liječnici. Nakon nekoliko krivih procjena oko ozbiljnosti ozljeda, zvijezde Reala izgubile su povjerenje u Realove stručnjake. Došlo je do žestokih reakcija i sukoba s čelnicima kluba oko tog pitanja. Najglasniji su bili Ronaldo, Ramos i Benzema, a i spominjao se i Modrić. Perez je odbio zahtjev Ronalda za smjenom glavnih liječnika, ali na kraju je ipak došlo do nekih promjena. Nedavno je izbila afera zbog toga što je u fizioterapeutski tim primljen Porugalac bez odgovarajuće diplome.

Navodno su ga preporučili Ronaldo i Fabio Coentrao.
Benitez će morati razmisliti i kako u rad s prvom momčadi uključiti mlade nade Odegaarda i Asensia. Jedan od razlog zbog čega je Carlo Ancelotti morao otići jest i taj što je dao premalo prostora norveškom talentu kojeg je Real doveo prošle zime. Čelnici Reala vršili su pritisak na Ancelottija da mu da određenu minutažu, a Talijan ih je uporno odbijao s argumentom da nema ni vremena ni prostora za takve akrobacije. Na kraju je Real potpuno krahirao pa je Ancelotti morao otići.

Vidal na putu za Bernabeu

Uz sve to Benitez mora razmišljati i novim pojačanjima. Arturo Vidal je navodno zakaparen, no dok Čileanac ne stavi potpis, transfer nije riješen. Za nova pojačanja još ima vremena, prijelazni rok traje još gotovo dva mjeseca. Benitezu nije sjela ni odluka čelnika kluba da se ide na dugačku turneju u Australiji i Kinu. Real će u 22 dana prijeći 44.000 kilometara, Benitez se pribojava da će se momčad vratiti u Madrid izmoždena i potrošena. No, tu mu nema pomoći, turneja je ugovorene, ulaznice za sve utakmice u Australiji već su rasprodane. Novi milijuni će sjesti na račun Reala, ostaje pitanje kako će se sve odraziti na momčad i hoće li nagomilani umor uzeti danak u završnici sezone?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider