Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve su bili dogovorili...

Rijeci propalo veliko pojačanje: Kinezi stopirali transfer!

Gotovo čitavi prijelazni rok spominjao se kao glavni adut Riječana u borbi za titulu, ali na kraju neće biti ništa od njegova dolaska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikica Jelavić ipak neće potpisati za Rijeku i pomoći joj u nastojanjima da osvoji prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti.

Posljednjih nekoliko tjedana Jelavića se dovodilo u vezu s Riječanima, ali transfer je propao jer nije uspio raskinuti ugovor sa svojim klubom - kineskim drugoligašem Beijing Renheom.

Jelavić je u taj klub stigao prije točno godinu dana iz West Hama i potpisao ugovor do kraja 2019. da bi ga u ovom prijelaznom roku poželjela dovesti Rijeka.

Nisu ga htjeli pustiti bez odštete

Iako imaju dva odlična napadača - Marija Gavranovića i Alexandera Gorgona - nema sumnje da bi Jelavić bio veliko pojačanje za Riječane s kojima je već dogovorio osobne uvjete. Međutim, ispriječili su se Kinezi koji mu nisu željeli dati raskid ugovora i pustiti ga bez odštete nakon što su za njega West Hamu platili nešto više od milijuna eura.

Jelavić je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju upisao 36 nastupa i zabio šest golova, a na ljeto će proslaviti 32. rođendan.

Počeo je nogomet igrati u GOŠK-u iz Gabele odakle je prešao u Hajduk i potom se prodao u belgijski Zulte Waregem. Igrao je poslije toga za Rapid Beč, Rangers, Everton, Hull City i West Ham prije nego li je otišao u Kinu po unosnu gažu u smiraju kaijere.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider