Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Incident i na kraju

VIDEO Skandal u Portugalu: Turci napali Bebeka zbog 'sudačkog masakra'

U uzvratnoj utakmici osmine finala Europa lige između Sportinga i Fenerbahčea u glavnoj ulozi bio je hrvatski sudac Ivan Bebek...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski sudac sudio je incidentu utakmicu u Portugalu, na koncu pokazavši čak tri crvena kartona gostima i ukupno još 10 žutih kartona. No, sudeći po snimkama napravio je nekoliko pogrešaka na štetu turske momčadi.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 66. minuti kada je Bebek dosudio kazneni udarac za Bragu pritom isključivši gostujućeg stopera Mehmeta Topala zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Nažalost, jedanaesterac je u najmanju ruku dvojben jer je turski igrač obje ruke držao uz tijelo. Josue je bio uspješan i Portugalci su poveli 2-1.

Pet minuta kasnije Nikola Stoiljković je zabio za 3-1, a sve dvojbe oko pitanja putnika u četvrtfinale razriješio je pogodak Rafe Silve u 83. minuti. Do konca utakmice Fener je ostao bez još dvojice igrača, a isključeni su Alper Potuk (87) i Volkan Sen (87). Ovaj potonji je revoltiran takvom odlukom odgurnuo Bebeka prije nego što je otišao u svlačionicu, za što bi mogao biti oštro sankcioniran od strane Uefe.

Sporting je na kraju pobijedio Fenerbahče 4-1 nadoknadivši poraz 0-1 iz prve utakmice. Međutim, utakmica će ostati u sjeni odluka suca Bebeka.

''Skandal!' 'kontroverzna odluka hrvatskog suca" piše turski portal Spor.Haberle.com, a pridružuju mu se i sportski list 'Fanatik' te dnevni list 'Milliyet'.

Turski dnevnik 'Hurriyet' piše da je hrvatski sudac teško oštetio Fenerbahče i UEFA nije trebala uzeti takvog suca kakav je Bebek za suđenje na ovoj razini natjecanja.

Proslavljeni bivši turski reprezentativac Hakan Šukur se na društvenim mrežama priključio nizu nezadovoljnih navijača Fenerbahčea kazavši za Bebeka da je njegovo suđenje 'skandalozno'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider