Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Olić pred ispadanjem

VIDEO Bayern se opet osramotio: Najgori niz u prvenstvu u zadnjih 17 godina!

U derbiju 33. kola njemačkog nogometnog prvenstva Wolfsburg je pobijedio Borussiju Dortmund 2-1, dok je aktualni prvak Bayern upisao treći uzastopni ligaški poraz, ovoga puta na gostovanju kod Freiburga 1-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je upisao i treći uzastopni ligaški poraz, a Guardiola po prvi put u karijeri izgubio tri prvenstvene utakmice zaredom. Nakon Bayera i Augsburga, Bavarce je srušio i Freiburg rezultatom 2-1. Bayern je poveo golom Schweinsteigera (13), izjednačio je Mehmedi (33), a pobjedu domaćinu donio je Petersen u 89. minuti.

Momčad Josepa Guardiole je tako nastavila s lošim igrama na kraju sezone. Nakon što je osigurao naslov prvaka, Bayern je uspio ući u najgori niz u Bundesligi od 1998. godine. Ali i dodatno zakomplicirati život HSV-u, koji si je ipak sam kriv za poraz od Stuttgarta u derbiju začelja.

Stuttgart je pobijedio HSV 2-1. Momčad iz Hamburga je povela golom Kačara u 12. minuti, no Stuttgart je okrenuo rezultat, a pogotke su postigli Gentner (27) i Harnik (35). Za HSV su cijeli susret igrali hrvatski nogometaši Ivica Olić i Ivo Iličević.

Borussija Mönchengladbach je gostujućom pobjedom kod Werdera s 2-0 osigurala Ligu prvaka. Oba gola zabio je Rafael (53, 86).

Wolfsburg je u derbiju kola pobijedio Borussiju Dortmund 2-1 i zadržao drugu poziciju na ljestvici. Domaćin je poveo golom Caligiurija u prvoj minuti, izjednačio je Aubameyang iz jedanaesterca u 11. minuti, a pobjedu Wolfsburgu donio je Naldo (49). Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Wolfsburg do 86. minute.

Bayern je odavno osigurao naslov prvaka i vodi na ljestvici sa 76 bodova. Wolfsburg je drugi sa 68 bodova, a Borussija Moenchengladbach je treća sa 66 bodova. Sva tri kluba su osigurala mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Na začelju je daleko napetije. Posljednja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Paderborn (31) i HSV (32). Stuttgart drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije (33), a u opasnoj zoni su i Hannover (34), Freiburg (34) i Hertha (35). U zadnjem kolu Paderborn i Stuttgart će u međusobnom dvoboju odlučivati o putniku u niži rang, HSV dočekuje Schalke, Hanover će ugostiti Freiburg, dok Hertha gostuje kod Hoffenheima.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider