Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juve čeka pakao

VIDEO Čudesan volej i obrana: Top Riberyja 'zapalio' Allianz Arenu

Bayern je pobijedio Werder 5:0 u 26. kolu Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Bayerna s uvjerljivih su 5-0 nadigrali Werder u posljednjoj subotnjoj utakmici 26. kola njemačkog nogometnog prvenstva te se opet odvojili na vrhu ljestvice na osam bodova prednosti pred dortmundskom Borussijom koja ima utakmicu manje.

Bavarce su do pobjede predvodili Thiago Acantara (9, 90) i Thomas Mueller (21, 65) sa po dva pogotka, a u strijelce se upisao i Robert Lewandowski (86) koji je u igru ušao u 74. minuti. Ipak, ponajbolji igrač u Guardiolinom sastavu bio je Francuz Kingsley Coman koji je asistirao kod oba Alcantarina pogotka te kod prvog Muellerovog gola, dok je Franck Ribery napravio najatraktivniji potez utakmice kada je kao iz topa tukao volejom s 18 metara, vratar je čudesno obranio uz pomoć vratnice, ali Mueller je pratio akciju i odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Zahvaljujući pogotku hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića nogometaši Hoffenheima ostvarili su važnu domaću pobjedu 1-0 nad Wolfsburgom, dok je frankfurtski Eintracht poražen s 0-3 na gostovanju u Moenchengladbachu, u debitantskom trenerskom nastupu Nike Kovača u Bundesligi.

Kramarić je već u 3. minuti zatresao mrežu Wolfsburga, kad je s lijeve strane ušao u gostujući kazneni prostor, odlično se varkom oslobodio čuvara i preciznim udarcem s desetak metara pogodio suprotan kut. Hrvatski reprezentativac je doveo Hoffenheim u poziciju za povećanje vodstva, kad je u 57. minuti izborio kazneni udarac padom u šesnaestercu Wolfsburga, iako je usporena snimka pokazala da nije bilo kontakta između njega i vratara Casteelsa. No, kapetan Hoffenheima Kevin Volland nije iskoristio najstrožu kaznu, jer je belgijski čuvar mreže zaustavio njegov udarac.

Hoffenheimu je u borbi za opstanak na ruku išao i uvjerljiv poraz Eintrachta na čijoj je klupi debitirao bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. No, gostovanje u Moenchengladbachu mu neće ostati u dobrom sjećanju. Pogocima Stindla (36), Raffaela (53) i Dahouda (79) domaća Borussia je stigla do uvjerljive pobjede i povratka na 4. mjesto ljestvice.

Nakon nepotpunog 26. kola u vodstvu je Bayern sa 66 bodova, druga je Borussia Dortmund s 58 bodova i utakmicom manje, a treća Hertha ima 45 bodova. Na začelju su Eintracht i Hoffenheim s 24 boda te Hannover sa 17 bodova, koji se praktično već oprostio od prvoligaškog društva nakon današnjeg domaćeg 0-2 poraza od Koelna.

Preostale dvije utakmice 26. kola na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Bayer - HSV (15.30) i Borussia Dortmund - Mainz (17.30).

Bundesliga - 26. kolo:

Hoffenheim - Wolfsburg 1-0

Borussia M. - Eintracht 3-0

Hannover - Koeln 0-2

Darmstadt - Augsburg 2-2

Ingolstadt - Stuttgart 3-3

Bayern - Werder 5-0

Odigrano u petak:

Hertha - Schalke 2-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider