Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Gladbach pomogao

Bayern München po 25. put osvojio naslov prvaka Njemačke!

Nogometaši minhenskog Bayerna nisu nastupili ove nedjelje, ali imaju jako puno razloga za slavlje jer su po 25. put u klupskoj povijesti osvojili naslov pobjednika njemačke Bundeslige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je u subotu s minimalnih 1:0 slavio protiv Herthe i otišao na 15 bodova prednosti ispred Wolfsburga, kojeg je u nedjelju čekalo gostovanje kod Borussije Mönchengladbach. Da bi 4 kola prije kraja ostao u igri, Wolfsburg je morao slaviti, međutim to se nije dogodilo. 

Domaćin je slavio golom Maxa Krusea u 90. minuti, što je Bayernu donijelo nedostižnu prednost i naslov prvaka. 

Prvi je to trofej za trenera Pepa Guardiolu od tri koja lovi do kraja sezone. Za očekivati je da će uzeti i njemački DFB Pokal, a najteži zadatak očekuje ga u Ligi prvaka. U polufinalu čeka 'njegova' Barcelona, a ukoliko prođe vjerojatno branitelj naslova Real Madrid, koji igra protiv Juventusa.

U drugom nedjeljnom susretu Paderborn je odigrao 2-2 protiv Werdera i propustio priliku napustiti zonu ispadanja. Paderborn je vodio 2-0, no Werder je uspio izjednačiti. Strijelci za Paderborn bili su Mario Vrančič (25) i Moritz Stoppelkamp (27), a za Werder golove su postigli Davie Selke (45) i Izet Hajrovic (76).

Posljednja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Stuttgart (27) i Paderborn (28), dok je HSV sa 28 bodova na 16. mjestu koje osigurava dodatne kvalifikacije.

Bundesliga, rezultati:

Borussia M. - Wolfsburg 1-0 (Kruse 90)

Paderborn - Werder 2-2 (Vrancic 25, Stoppelkamp 27 / Selke 45, Hajrovic 76)

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider