Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ako trener želi...'

Bayern bi uskoro mogao promijeniti filozofiju po kojoj je poznat

Minhenski nogometni div Bayern već je godinama poznat po tome da racionalno troši na transfere i ne troši veliku količinu novca na jednog igrača. To bi se uskoro moglo promjeniti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Da, mogli bi u budućnosti platiti 100 milijuna eura za jednog igrača", rekao je Bayernov financijski direktor Jan-Christian Dreesen.

"Ne želim reći da se to nikada neće dogoditi, jer se ne želim ispravljati ukoliko se to doista dogodi", nadodao je Dreesen.

Real Madrid trenutno drži rekordan iznos za transfer jednog igrača. Gareth Bale prešao je 2013. godine iz Tottenhama u Real Madrid za 100 milijuna eura, čime je Kraljevski klub srušio vlastiti rekord iz 2009. kada je za 94 milijuna iz Manchester Uniteda doveo Cristiana Ronalda.

Bayernov rekordan transfer dosada je iznosio 39.9 milijuna eura. Bilo je to 2012. godine kada je iz Athletic Bilbaa doveden Javi Martinez. Godinu dana kasnije Bayern je za 37 milijuna iz Borussije Dortmund doveo Marija Götzea.

"Važno je da ispunjavamo trenerove želje. Dosada smo ispunili svaku", rekao je Dreesen.

Otkako je sjeo na klupu bavarskog diva Pep Guardiola doveo je Josea Manuela Reinu, Juana Bernata, Medhia Benatiju, Thiaga Alcantaru i Roberta Lewandowskog.

Na koga je Dreesen konkretno mislio kada je rekao da bi Bayern bio spreman platiti jednog igrača nije poznato. No s obzirom da je Realov Gareth Bale jedan od najskupljih igrača na svijetu i trenutno vrlo nezadovoljan u klubu, moguće je da je riječ o njemu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider