Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve veća nervoza

Barcu hvata panika: 'Nema penala i isključenja, nema pobjede'

Nakon poraza Barcelone u San Sebastianu, utrka za prvaka Španjolske ponovno se zakomplicirala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jednim porazom Barcelone na Anoeti, na kojoj nije slavila od 2007., španjolsko prvenstvo se iznenađujuće zakompliciralo.

Nakon remija na El Madrigalu i poraza u „el clasicu“ i sinoć u San Sebastianu, šest kola prije kraja sezone Barcina prednost se istopila na tri odnosno četiri boda pred madridskim pratiteljima, Atleticom i Realom.
Zaiskrilo je na travnjaku Anaote i izvan njega.

Barcelonini igrači pokazali su visoku dozu nervoze, posebno se to odnosi na Gerarda Piquea koji nije prestajao prigovarati tijekom cijele utakmice glavnom sucu Iglesiasu Villanuevi te je zbog toga na kraju dobio i žuti karton.

Katalonci se žale na suca

Katalonci su se najviše žalili nakon 67. minute kada je po njihovom mišljenju sudac morao dosuditi jedanaesterac za Barcelonu. Jordi Alba je centrirao u šesnaesterac Real Sociedada, a lopta je pogodila u ruku Aritza Elustonda, no Villanueva je na užas Katalonaca pokazao da se igra dalje.

U Kataloniji su mišljenja da je Barcelona postala žrtva medijske hajke zbog sudačkih odluka koje su u posljednje vrijeme otišle na njezinu stranu. Kukaju da suci često ne sviraju očigledne jedanaesterce za njih jer se boje reakcija medija.

Katalonski mediji krenuli su u ofenzivu i već pušu na hladno uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka s Atleticom u Madridu. Preventivno se boje suđenja i izražavaju nadu da će Barca imati korektno suđenje na Vicente Calderonu.

'Rat' preko društvenih mreža

Najveći Barcini rivali, jasno, ne dijele to mišljenje, već su uvjereni da je Barcelona protežirana od strane sudaca, i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka. Verbalni rat igrača Reala i Barcelona preko društvenih mreža traje već duže vrijeme, a najaktivniji su spomenuti Pique i Alvaro Arbeloa.
Nakon što se Pique javio sa sarkastičnom porukom nakon Realova poraza u Wolfsburgu, Arbeloa mu je uzvratio nakon Barcina poraza u San Sebastianu.

„Kako je teško pobijediti kada igraš protiv jedanaestorice“, provokativno je napisao branič Reala s jasnom aluzijom kako suci na utakmicama Barcelone često znaju isključiti protivničkog igrača, posljednji put se to dogodilo na utakmici s Atleticom na Camp Nouu.

Pique je reagirao prilično ljutito:
„Igrač koji jednom u 32 kola započne utakmicu ne zaslužuje pažnju. Uvijek kažem mojim prijateljima da me upozore da ne pričam previše kada nisam protagonist na terenu.“

Pique: Protiv Atletica igramo najvažniju utakmicu sezone

Dakle, prema Pique oni koji ne igraju, i to od prve minute, nemaju pravo komentirati. U najmanje ruku nelogična izjava, da ne kažemo neku težu kvalifikaciju. Unatoč tome što Barca sve više posrće Pique je i dalje uvjeren u sretan svršetak sezone za Katalonce:
„Još uvijek sam mišljenja da nećemo ispustiti prvenstvo. Moramo biti optimistični. Vrlo je važno da prođemo u polufinale Lige prvaka. U srijedu igramo najvažniju utakmicu sezone. A što se tiče prvenstva, imali smo luksuz izgubiti bodove jer smo stvorili finu razliku. Sada si to više ne možemo dozvoliti“, zaključio je Pique.

Do kraja prvenstva ostalo je šest kola. U tih šest kola Barca si može dozvoliti još jedan poraz. Ako u preostalih pet kola pobijedi, bit će prvak, jer ima bolji međusobni skor s Atleticom, koji bi u tom raspletu mogao završiti prvenstvo bodovno poravnat s Barcelonom ako pobijedi u svih šest kola. Barca ima bolji međusobni skor i s Realom pa će biti ispred njega ako te dvije momčadi završe prvenstvo s jednakim brojem bodova.

Atletico i Real imaju nešto lakši raspored

Dakle, Barcelona još uvijek ima lijepu prednost, no ta bi se prednost lako mogla istopiti ako nastavi s igrama kakve prikazuje posljednjih dana.
Čini se da Barcelona ima nešto teži raspored od Atletica i Reala.
Atletico igra četiri utakmice na svojem stadionu, a Barca tri. Barca čeka na Camp Nouu Valenciju, Espanyol i Sporting, dok putuje u La Corunu, Granadu i Sevillu kod Betisa. Neke od tih utakmica čine se prilično zahtjevnima.

Real na Bernabeuu čeka nezgodne Villarreal i Valenciju, a komplicirano gostovanje moglo bi mu biti kod Baska na Anoeti. Atletico ide na noge Athleticu i Levanteu i tamo bi možda mogao posijati bodove. Međutim, nikad se ne zna, možda gubitak bodova stigne tamo gdje to nitko ne očekuje. U kakvoj je formi Barcelona nije nemoguće da se prvenstvo odlučuje u zadnjem kolu. 

Posljednjih šest kola Primere: 

33. kolo
Getafe - Real Madrid
Atlético - Granada
Barça - Valencia

34. kolo
Deportivo - Barça
Athletic - Atlético
Real Madrid - Villarreal

35. kolo
Rayo Vallecano - Real Madrid
Barça - Sporting de Gijón
Atlético - Málaga

36. kolo
Real Sociedad - Real Madrid
Betis - Barça
Atlético - Rayo Vallecano

37. kolo
Real Madrid - Valencia
Barça - Espanyol
Levante - Atlético

38. kolo
Deportivo - Real Madrid
Granada - Barça
Atlético - Celta

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider