Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Porazna statistika

Barcelonina rak rana i velika prednost Reala: Moraju kupiti Mandžu...

Barcelona je ove sezone u svim natjecanjima izvela 96 kornera i zabila – nula golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoć je, najviše u Engleskoj, važila izreka – korner je pola gola. Nekim je momčadima i danas korner ofenzivna prednost, a nekima samo smetnja. Za momčad Barcelone bolje da kornera niti nema. Barcelona je ove sezone u svim natjecanjima izvela 96 kornera i zabila – nula golova. Barca je u Primeri imala 77 kornera, a Real Madrid 53. Barca nije zabila nijedan gol, a Real je zabio šest, jedan od njih u „el clasicu“. Porazna statistika za Barcelonu.

Reus ipak neće u Bayern: Evo tko mu nudi astronomsku plaću!

Upalio se alarm u Barceloni: Što sve točno ne valja?

Kada pogledamo ove podatke, jasno je kako su lamentacije trenera Barcelone Luisa Enriquea čista demagogija kada je broj kornera u „el clasicu“ izvlačio kao argument da Real nije bio tako dominantan kako to možda rezultat sugerira. Barcelona je imala devet korner, a Real samo tri, no što taj podatak vrijedi Kataloncima kada je jasno da iz kornera mogu nešto napraviti samo slučajno.

Realova taktika u obrani zasnivala se jednim dijelim na tomu da u škakljivim situacijama radije naprave korner nego da nasumce izbace loptu u polje, jer Barcelona na postavljenu obranu teško ili nikako zabija. Prekidi iz kojih se ne može izravno pucati na vrata Barcina su rak rana i veliki nedostatak u odnosu na Real i ostale konkurente.

Korneri su značajna stavka i u rubrici golova Atletico Madrida. Simeonova momčad u Primeri je izvela 64 kornera i zabila sedam golova. Najjači Atleticov adut ove sezone u tom segmentu igre i općenito prekidima trebao bi biti hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji trenutačno možda i najbolje igra glavom u Europi.

Mandžukić je do sada za Atletico u svim natjecanjima postigao sedam golova, od toga tri glavom, dva nakon prekida. Jedan gol je dao nakon kornera, i to nogom, doduše iz druge akcije i nakon odbijanca. Čini se da bi Mandžukić jako dobro došao Barceloni...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider