Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prodrmat će momčad

Enrique priprema revoluciju za El Clasico: Hrvati u centru pozornosti!

Uoči najvećeg nogometnog dvoboja na svijetu, ogleda Barcelone i Real Madrida, Katalonci se nalaze u nezavidnoj situaciji.

Dva uzastopna remija upisali su nogometaši Barcelone u Primeri zbog čega su uoči El Clasica s Real Madridom zaostali velikih šest bodova. Neki govore o krizi katalonskog kluba, a tamošnji mediji plasirali su priču da trener Luis Enrique planira napraviti "revoluciju" uoči tvog dvoboja.

U odnosu na utakmicu protiv Real Sociedada (1:1) prošlog vikenda Enrique će za Real napraviti nekoliko promjena i rotacija na određenim pozicijama kako bi prodrmao svoju momčad.

Već danima Andres Iniesta radi "prekovremeno" da bude spreman za veliki okršaj s Kraljevskim klubom i on je prvi igrač koji bi trebao ući u momčad umjesto Andrea Gomesa. Iz momčadi bi trebao ispasti i Sergi Roberto, a umjesto njega će zaigrati povratnik Samuel Umtiti. Francuski stoper neće zaigrati na mjestu Roberta (desni bek) već će preseliti u sredinu obrane, a na desnu će stranu otići Javier Mascherano. Ideja Enriquea je da Argentinac svojom brzinom, snagom i agresivnošću zaustavi Cristiana Ronalda koji će "operirati" po lijevoj strani Realova napada.

Mascheranu bi kod zaustavljanja Ronalda trebao pomoći i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji će u ovom El Clasicu imati nešto defanzivniji zadatak. Ideja Enriquea je da Rakitić zaigra na desnoj strani veznog reda i bude više koncentriran na brze prodore Portugalca i Marcela po toj strani, nego da se "opterećuje" organizacijom Barcina napada.

Zanimljivo, s druge pak strane naš Mateo Kovačić imat će zadatak čuvati Lea Messija! Tako barem nagađaju katalonski i madridski mediji koji hrvatske igrače vide u centru događanja El Clasica. Tu je još i Luka Modrić, glavni pokretač svih Realovih napada.

Šteta što na derbiju neće biti Garetha Balea (Real Madrid) koji će uskoro biti podvrgnut operaciji stopala. S njim u sastavu bio bi to potpuni spektakl.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider