Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio bi to pravi posao

Barca nakon gaženja PSG-a ide u remont: Na meti duo iz Chelseaja

Katalonci su još uvijek živi za sve moguće trofeje u ovoj sezoni, ali čelnici rade na pripremama za ljeto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U novu sezonu Barcelonu će povesti novi trener, a momčad bi mogla biti bitno izmijenjena u fazi defenzive.

Luis Enrique je potvrdio da odlazi, a paralelno dok traje potraga za njegovim nasljednikom, punom parom se radi i na rekonstrukciji igračkog kadra.

Jasno, dosta toga će se pitati i novog trenera, a ljudi koji bi trebali realizirati transfere su Barcelonin direktor nogometa Albert Soler i tehnički direktor prve momčadi Robert Fernandez.

Njih dvojica su zaključili kako najviše prostora za napredak Barca ima u obrani. Konkretno, na bekovskim pozicijama te su već poslali skaute u zapadni London.

Meta je Chelsea odnosno Cesar Azpilicueta i Marcos Alonso. Njih dvojica igraju sjajno pod vodstvom Antonija Contea koji je Azpilicuetu pretvorio u desnog stopera u formaciji 3-5-2, dok je Alonso lijevi bočni koji ima nevjerojatnu moć ponavljanja, odlično se priključuje napadu i već je postigao četiri gola.

Barcelonin gorući problem je pozicija desnog beka koju je ove sezone uglavnom pokrivao Sergi Roberto, strijelac trijumfalnog gola protiv PSG-a koji je po vokaciji veznjak. U tom smislu, Azpilicueta je, između ostalog i zbog svoje polivalentnosti, prvi pick.

Conte ih neće pustiti, mogu otići samo na jedan način

Azpilicueta će ovog ljeta proslaviti 28. rođendan, najbolje nogometne godine su pred njim i eventualnim dovođenjem Barcelona bi bila mirna na desnom beku za idućih pet-šest godina.

Međutim, pitanje je što će na sve reći Antonio Conte. Menadžer Bluesa na dobrom je putu da u prvoj sezoni osvoji naslov prvaka u Premierligi i ako se to dogodi, zasigurno neće željeti rasprodavati šampionsku momčad. Chelsea može ponuditi velike povišice i Alonsu i Azpilicueta pa će pitanje ostati samo hoće li njih dvojica inzistirati na transferu u Barcu. To je jedina situacija u kojoj ih Chelsea ne bi imao šanse zadržati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider