Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
frustrirani messi

Neočekivani junak spasio Barcelonu: Tek u završnici slomljen otpor Malage

Nogometaši Barcelone teškom su mukom slomili otpor Malage i u sklopu 2. kola Primere upisali drugu pobjedu, ponovno rezultatom 1:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je 73 minute lomila otpor hrabrih Andalužana koje je od prave katastrofe spasio kamerunski vratar Carlos Kameni. On je do pogotka koji je postigao Thomas Vermaelen obranio čak 12 udaraca prema svojim vratima, no onda je napravio manji kiks. Ubačenu loptu Luisa Suareza s lijeve strane odbio je u noge Vermaelena na otprilike 11 metara, a belgijski stoper ju je iz prve iz poluvojela raspalio u nebranjeni dio gola.

Prethodno pogotku Kameni je na čudesne načine zaustavljao Messija, Suareza, Iniestu i Neymara, te je bio isključivi kandidat za igrača utakmice. Bila je Barcelona i oštećena u prvom poluvremenu, kada nisu svirana dva jedanaesterca u njenu korist. Jednom je evidentno bio oboren Suarez, dok je drugi put lopta u ruku pogodila gostujućeg nogometaša.

U konačnici je Barca zaslužila unaprijed upisana tri boda protiv Malage koja je u prvom kolu izvukla remi protiv Seville.

Ivan Rakitić napustio je igru u 63. minuti nakon što nije ostavio posebno dobar dojam, dok je u gostujućim redovima Duje Čop odradio svih 90 minuta.

U ranijoj utakmici 2. kola španjolskog prvenstva Real Sociedad i Sporting Gijon odigrali su utakmicu bez pogodaka, u kojoj je za goste debitirao hrvatski reprezentativac Alen Halilović.

Halilović je ušao u igru u 56. minuti zamijenivši Carmonu. Igrač Barcelone koji je na jednogodišnjoj posudbi u Gijonu bio je aktivan, ali nije uspio pokrenuti akciju kojom bi njegova momčad stigla do pogotka na gostovanju u San Sebastianu. Na kraju je zbog preoštrog starta u 88. minuti zaradio i žuti karton.

Domaći su imali nekoliko dobrih prilika, ali vratar Sportinga Cuellar bio je nesavladiv, baš kao i prije tjedan dana u Gijonu, kad je zaustavio sve pokušaje igrača madridskog Reala.

Sporting Gijon je s dva remija bez pogodaka na diobi sedmog mjesta s Real Sociedadom, koji je također po drugi put ove sezone odigrao 0-0. U 3. kolu španjolskog prvenstva Sporting će 12. rujna ugostiti Valenciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider