Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perezu će pozliti

Ubitačan plan Katalonaca: Barcelona zadaje Realu 'smrtni' udarac!

Katalonski mediji spekuliraju kako će Barca već u zimu krenuti po neke igrače na koje je oko bacio i Real.

Što će FIFA-ine sankcije Realu i Atleticu značiti za konkurenciju u cijeloj Europi, ali prije svega za Barcelonu, najvećeg rivala madridskim klubovima?

Nevjerojatno što je Neymar odbio zbog ostanka u Barceloni!

Real u velikim problemima: Bale i Modrić zaprepastili Pereza. Evo što traže!

Dva velika „igrača“ na svjetskoj razini, Real kao tradicionalno najveći potrošač te Atletico koji se strelovito vraća na stare staze slave, bit će u sljedeća dva prijelazna roka onemogućeni ravnopravno se natjecati s konkurencijom na tržištu nogu.

Istina, i dalje će moći kupovati igrače, ali ne i registrirati ih, što je bitna razlika. Teško da si čak i Real može dopustiti luksuz da kupi jako skupog igrača i onda ga ostavi na tribinama da čeka završetak kazne.
Logično je zaključiti da će se otvoriti prostor europskim konkurentima, a posebice Barceloni. Rivalitet Reala i Barcelone nadaleko je poznat, i to na svim razinama. Poznato je da kod svake kupovine nabijaju cijenu jedno drugom. Lista igrača za koje su se međusobno natjecali jako je dugačka, od Alfreda Di Stefana do Neymara i Andrea Gomesa.

Barca kreće po Davida Alabu

Čak i kada nisu namjeravali kupiti nekog igrača, uključivali bi se u utrku samo da bi mu podigli cijenu i primorali takmaca da zavuče ruku u džep dublje nego je planirao. Barcelona će sada imati očišćen teren, neće se morati bojati Reala i lagodnije će moći pregovarati s potencijalnim mušterijama. Katalonski mediji spekuliraju kako će Barca već u zimu krenuti po neke igrače na koje je oko bacio i Real. Spominju se trojica: David Alaba, Marquinhos i Aymeric Laporte.

Alaba je velika Realova želja već duže vrijeme, Madriđani su ga željeli i ovog ljeta, španjolski mediji pisali su da su pregovarali s Bayernom tijekom turneje u SAD-u, no nisu se uspjeli dogovoriti. Bayern je navodno odbio dvije Realove ponude. Ne zna se koliko je Real nudio, ali spekuliralo se da Bayern traži najmanje 80 milijuna eura, a da bi Real sakupio toliki iznos, morao je nekog prodati. James Rodriguze bio je najveći kandidat, ali nije se pojavio kupac koji je bio spreman iskrcati za njega šezdesetak milijuna eura.

Madriđanima bi moglo pozliti

Talentirani stoper Athletica također je već duže vrijeme meta Madriđana. Bez obzira na ozljedu mladog igrača, Baski traže jako puno, otkupna klauzula iznosi čak 70 milijuna eura, pa ni taj transfer neće biti lako realizirati. Marquinhos se spominjao u mnogim kombinacijama, Real se navodno raspitivao kod PSG-a, a Barcelona je zimus zamalo postigla dogovor. U međuvremenu negdje je zapelo, no Barcelona nije izgubila interes i još uvijek je sve moguće. Parižani su odbijali ponude od 40 milijuna eura, ali možda će promijeniti mišljenje.

Kako god, Katalonci će pokušati što bolje iskoristiti odsustvo madridskih klubova s tržišta nogu. Čini se da će glavna meta biti Davida Alaba. Barca bi mogla sve staviti na njegov broj, jer ako uspije dovesti polivalentnog braniča Bayerna i austrijske reprezentacije, značajno će igrački profitirati, a uz to će zadati težak udarac najvećem rivalu. I Barci i Realu najslađi je zalogaj kada jedno drugom „otmu“ toliko željenog igrača. Ako Katalonci uspiju, Madriđanima bi moglo pozliti. Katalonci imaju veliku šansu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider