Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprema se remont

Barca skupo plaća pogreške: Milijuni za igrače koje su mogli imati besplatno

Barcelona se posljednjih godina olako odriče igrača iz svoje akademije, a sada bi takvu praksu mogli skupo platiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona ove sezone poživljava krizu koja bi mogla rezultirati vrlo prometnim prijelaznim rokom. Pobjedom u El Clasicu na Santiago Bernabeuu su uspjeli zakomplicirati prvenstvo i privremeno ''zaustaviti krvarenje'', ali ostaje dojam da ova momčad nije na razini koja se očekuje od ponosa Katalonije.

Posebno je to bilo vidljivo u susretima s Juventusom; talijanski prvak je razotkrio sve slabosti Barcelone i vrlo uvjerljivo ih izbacio iz Lige prvaka. Više od ispadanja boli dojam da Barcelona jednostavno nema kvalitetu za ovakve utakmice. Nekoliko igrača je pokazalo da su nedorasli kvalitetom zbog čega će Barcelona ovoga ljeta biti pravi kolodvor.

Španjolski mediji puno prostora posvećuju Barcinim kadrovskim križaljkama. Svi se slažu da je Barceloni potreban remont, a Robert Fernandez, čovjek zadužen za transfere, najavio je da će Barcelona imati sredstva za potpisivanje velikih pojačanja. Zanimljivo, dobar dio njih mogao bi otići na igrače koje su mogli imati besplatno.

Proizveli su ih i olako pustili, a sada ih žele nazad

Jedan od središnjih problema Barcelone je napuštanje svoje unikatne filozofije koju, između ostaloga, karakterizira stvaranje igrača kroz legendarnu akademiju La Masiju. Barcelona u posljednjih nekoliko godina olako pušta svoje proizvode, a na njihovo mjesto dovodi skupo plaćena pojačanja koja ne opravdavaju uloženo.

U Barceloni su očigledno shvatili pogrešku i spremni su vratiti igrače koji su svoje talente odnijeli u inozemstvo. Prvi cilj je, prema Marci, Hector Bellerin, 22-godišnji desni bek Arsenala koji je rođen u Barceloni, a učenik La Masije postao je s osam godina. On bi pokrpao poziciju koja je deficitarna još od odlaska Danija Alvesa, a Sergi Roberto bi preselio na svoju prirodnu poziciju veznog igrača. Bellerin bi koštao oko 40 milijuna eura, a ako ovaj transfer propadne, alternative su Djibril Sidibe iz Monaca i Joao Cancelo iz Valencije.

Drug odbjegli sin koji bi se mogao vratiti na Camp Nou je Gerard Deulofeu. Igrač Evertona na posudbi u Milanu je također ponikao u Barceloni, koja ima pravo otkupa za 12 milijuna eura. Deulofeua je otpisao trener Luis Enrique koji je na odlasku, a Fernandez je za španjolske medije izjavio da se Deulofeu vraća u Kataloniju. 

Najslabijoj karici su dani odbrojani

Dolazak ovih igrača znači i odlazak onih koji nisu zadovoljili. Katalonski Sport piše kako Jeremy Mathieu više neće igrati za Barcelonu. Francuz se pokazao kao najslabija karika Barcelone, a u poluvremenu utakmice s Juventusom je navodno došlo i do sukoba s Enriqueom.

Drugi igrač na listi za odstrijel je Arda Turan za kojeg postoji interes iz Kine, a Barcelona se nada njegovom prodajom napuniti blagajnu. Blagajnu bi mogao napuniti i PSG koji, prema pisanju francuskih medija, planira dovesti Jordija Albu koji je kod Enriquea izgubio status neupitnog prvotimca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider