Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treći put u sedam godina

Barcelona i Athletic u finalu Kupa kralja

Nogometaši Barcelone i Athletic Bilbaa izborili su nastup u finalu španjolskog Kupa, nakon što su Katalonci i u uzvratu svladali Villarreal s 3-1, a Athletic s 2-0 kao gost pobijedio Espanyol i tako spriječio finalni obračun dva katalonska kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Espanyol je imao lijepu priliku izboriti nastup u finalu nakon što su u prvoj utakmici odigranoj u Bilbau izborili obećavajućih 1-1. No, razočarali su svoje navijače porazom na El Pratu, gdje je prvi pogodak za Atheltic postigao Aduriz u 13. minuti, a konačnih 2-0 u 42. minuti postavio je Etxeita.

VIDEO Pogledajte dva starta za zatvor i tešku ozljedu Barcine zvijezde!

Nogometaši Barcelone prvi su stigli do finala kao gosti svladavši Villarreal s 3-1 (1-1) te su tako potvrdili identičnu pobjedu iz prve utakmice na svom terenu. Dvostruki strijelac za Barcelonu bio je Neymar (3, 88), a jedan je gol postigao Suarez (73), dok je pogodak za domaće postigao Jonathan (39). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu od 76. minute.

I Barceloni i Athleticu će ovo biti 37. nastup u finalu španjolskog Kupa, u kojem su Katalonci rekorderi s 26 naslova, a Baski su trofej osvajali 23 puta. Bit će to treći finalni dvoboj ove dvije momčadi u posljednjih sedam izdanja Kupa, a u prethodna dva finala Barcelona je bila uvjerljiva; 2009. Katalonci su u Valenciji slavili s 4-1, a 2012. su na madridskom stadionu Vicente Calderon bili bolji s 3-0. To je bio i posljednji trijumf Barcelone u Kupu, dok Athletic na svoj 24. naslov čeka još od 1984. godine, kad su na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu svladali Barcelonu s 1-0.

Ovogodišnji finalni dvoboj španjolskog Kupa bit će odigran 30. svibnja, a grad i stadion na kojem će se Barcelona i Athletic boriti za trofej još nije određen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider