Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pedro odlazi

Barcelona kupila novu zvijezdu: Rakitić dobio veliku konkurenciju

Arda Turan, veznjak Atletico Madrida i turske reprezentacije, novo je zvjezdano pojačanje Barcelone, piše katalonski Sport.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transfer je navodno dogovoren između predstavnika Barcelone i Atletica u srijedu u poslijepodnevnim satima. Josep Maria Bartomeu navodno inicirao pregovore na Ibizi, a onda menadžmentu Barcelone ostavio da dovrše posao.

Iako je Turan imao izlaznu odštetnu klauzulu od 41 milijun eura, transfer je ipak nešto manji i iznosi 35 milijuna. Katalonski mediji pišu da se još ne zna hoće Turan prijeći na Camp Nou ovog ljeta ili u zimu kada istječe UEFA-ina kazna Barceloni. Kako god, Turan će imati pravo nastupa za Barcelonu tek od iduće zime.

To znači da će Pedro Rodriguez najvjerojatnije napustiti Barcelonu. Spekulira se kako je moguće da će Pedro prijeći u Atletico i kako je taj transfer u paketu dogovora oko Turana. Diego Simeone iznimno cijeni Pedra, u nekoliko je navrata istaknuo kako bi ga rado vidio u dresu Atletica.

Turan je stigao u Atletico iz Galatasaraya 2011. za 12 milijuna eura plus bonusi. U 127 utakmica postigao je 13 golova za „rojiblancose“. Turčin je bio jedan od ključnih igrača Atletica u pohodu na naslov prvaka Španjolske te plasman u finale Lige prvaka pretprošle sezone.
Dolaskom Turana na Camp Nou dodatno će se zaoštriti konkurencija u veznom redu Barcelone. Turan će se vjerrojatno boriti za mjesto u momčadi s Ivanom Rakitićem i Andresom Iniestom.

Turan je sklon ofenzivi, dok Rakitić u Barci igra nešto povučenije, ali vidjet ćemo kako će to posložiti Luis Enrique. Rakitić je u Sevilli uglavnom igrao nešto slično kao Turan u Atleticu pa ga je Enrique ipak povukao unazad. Možda slično napravi i s Turanom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider