Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep 'to' nema

Barca traži osvetu, ova je utakmica za Guardiolu morala doći

Večeras nas od 20.45 na Camp Nouu očekuje spektakularni okršaj Barcelone i Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri godine nakon što je napustio Barcelonu, Pep Guardiola se prvi put vraća na Camp Nou u službenom posjetu. Nedavno je gledao pobjedu bivšeg kluba u El Clasicu i uživao u majstorijama Lea Messija. Sada je došao taj trenutak kako će napokon morati voditi nekog drugog protiv njegove Barce i omiljenog mu Argentinca.

Guardiola ne vjeruje svojoj momčadi? 'Ne možemo zaustaviti Barcelonu'

Pep kući stiže s Bayernom s kojim je pokušao stvoriti onu vjerojatno neponovljivu čaroliju iz Barcelone. Bayern se približio toj momčadi, ali jasno je svima da se to ne može ponoviti. Konačni je krah mit o 'tiki-taki' razbio upravo Bayern, ali onaj Heynckesov prije dvije godine kada je u polufinalu Barca pregažena ukupno 7:0.

Barca ima nešto što Pep nema - brutalni MSN

Nije to više ta Barcelona. Luis Enrique uspio je malo promijeniti stvari i igra se više okomitije, a Messi je prihvatio svoje mjesto na desnom krilu (iako je to relativno jer se često vraća u sredinu po loptu). S Luisom Suarezom Barcelona je dobila još brutalniji napadački nagon o čemu najbolje svjedoče brojke – trojac MSN zabio je ove sezone čak 108 golova. Što bi tek bilo da Suarez nije započeo sezonu 25. listopada…

Podatak nakon kojeg ne treba više od ovom trojcu kaže: Messi, Neymar i Suarez u 2015. su zabili 51 gol, a jedini klub koji je zabio toliko je Real Madrid.

Jasno je kako je Barcelona u fenomenalnoj formi. Barca traži osvetu za 2013. čega se sjetio i Messi na press konferenciji. U osmini i četvrtini finala su slavili u sve četiri utakmice protiv jakih i bogatih Manchester Cityja i PSG-a. U zadnje dvije utakmice u Primeri zabili su čak 14 pogodaka, a zadnji im je gol zabio PSG na Parku prinčeva prije tri tjedna.

Bayern opterećen slabijom formom i ozljedama

I dok Barca nema većih problema s ozljedama (osim Mathieua), Guardiola na raspolaganju nema Robbena, Riberyja i Alabu dok će Lewandowski vjerojatno igrati s maskom. Mora se priznati kako su Bavarci zbilja oslabljeni. Nije to jedini problem za Guardiolu. Nije Bayern slavio na tri posljednja gostovanja u Ligi prvaka – poražen je kod Cityja u skupini, kod Šahtara je uzeo bod u osmini finala, a onda je stigao onaj neugodan poraz od Porta. Kasnije je Porto to skupo platio, ali je ispadanje od Borussije u Kupu i gostujući poraz od Leverkusena opet pokvario raspoloženje u Munchenu.

Iako Guardiola jako dobro poznaje suparnika, Luis Enrique je čak spreman i dati gostima posjed. Enrique je u nekoliko navrata ove sezone prepustio loptu i nokautirao protivnika.

Guardiola tvrdi da lijeka za Messija nema. Najave iz Munchena i Barcelone kažu kako će zaigrati s tri stopera (Dante, Boateng, Benatia) i dva bočna koji će napadati jako visoko i istovremeno pokušati pomagati obrani (Rafinha, Bernat). U sredinu će opet na užas mnogih gurnuti Lahma uz nezamjenjivog Xabija Alonsa. Ljubimac mu Thiago Alcantara trebao bi biti iza napadačkog dvojca Lew – Muller.

Po toj najavi na klupi će ostati čovjek koji je donio Njemačkoj naslov svjetskog prvaka Mario Gotze, ali i dokapetan Bastian Schweinsteiger.

S druge strane, Enrique izvodi najjači sastav s Mascheranom i Piqueom u obrani, Alvesom i Albom na bokovima, Rakitićem, Busquestom i Iniestom u vezi i već spomenutim luđačkim napadom Messi – Neymar – Suarez.

Jedva čekamo da utakmica krene. Budite s nama od 20.45...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider