Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki derbi na Camp Nouu

Barca teško oštećena, Pique nasrnuo na suca: Atletico dobio šansu srušiti Barcu

Nakon utakmice Las Palmasa i Barcelone ostali su dugački repovi, a u sljedećem kolu Primere na rasporedu je veliki derbi Barcelona - Atletico.

Lionel Messi okružen igračima Atletica (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Primera je živa, Španjolci opet imaju utrku za prvaka. Barcelona je remizirala u Las Palmasu i Atletico se primakao Kataloncima na samo pet bodova 12 kola prije kraja prvenstva. Glavni sudac utakmice na Kanarima Mateu Lahoz pod rafalnom je paljbom katalonskih medija. Nazivaju ga najgorim sucem u Primeri. Čak i madridska Marca priznaje da je kontroverzni sudac iz Valencije teško oštetio Barcelonu.

„Chichizola je morao biti isključen krajem prvog poluvremena, a jedanaesterac nije trebao svirati. Digne je igrao rukom, ali nije bilo namjere“, tako je procijenio Marcin sudački ekspert Juan Andujar Oliver.

„Trebao je biti jedanaesterac za Las Palmas kada je Iniesta igrao rukom, ali i Galvez je trebao biti isključen nakon što je sleđa zaustavio Messija bez namjere da ide na loptu“, kaže Marcin ekspert s kojim se uglavnom slaže i sudački ekspert Cadene SER, bivši poznati sudac Eduardo Iturralde Gonzalez.

Pique nasrnuo na suca

Bilo je tu još nekih spornih odluka, Katalonci, primjerice, misle da je trebao biti jedanaesterac za Barcu nakon starta na Paulinhu, ali ove su četiri situacije ključne. Kad se sve zbroji i oduzme, Barca je ovaj put lošije prošla i može se reći da je Lahoz pomogao Las Palmasu da osvoji značajan bod i zakomplicira utrku za prvaka. Lahoz je nakon utakmice doživio bliski susret s pobješnjelim Gerardom Piqueom, koji je ga je sačekao na izlazu s terena i sasuo mu u lice drvlje i kamenje.

Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lahoz i Pique stari su znanci, do sada su imali nekoliko verbalnih okršaja, a ovaj put zamalo je došlo i do fizičkog kontakta. Da nije reagirao delegat Barcelone i zaustavio Piquea, tko zna što se moglo dogoditi. Madridski mediji upozoravaju da bi Pique zbog ovog incidenta trebao biti suspendiran.

Kako god, u sljedećem kolu na rasporedu je veliki derbi, zahuktali Atletico stiže na Camp Nou. Dok Barca u posljednje vrijeme posrće i gubi bodove, Madriđani su upisali šest uzastopnih pobjeda, bilježe osam pobjeda i jedan remi u posljednjih devet kola. Barcu do kraja prvenstva čeka sedam utakmica na domaćem terenu i pet gostovanja, a Atletico šest domaćih susreta i šest gostovanja.

Derbi odluke na Camp Nouu

I Barcu i Rojiblancose očekuju dvoboji s Realom, s tom razlikom što Barca dočekuje Real, a Atletico gostuje na Santiago Bernabeuu. Barcelona mora i na dva vrlo nezgodna gostovanja, u Vigo kod Celte i na Sanchez Pizjuan kod Seville. Preostala tri gostovanja su Malaga, Deportivo i Levante, dok na Camp Nouu osim Atletica dočekuje još Athletic, Leganes, Valenciju, Real Madrid, Villarreal i Real Sociedad.

Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Atletico osim kod Barce i Reala gostuje još kod Villarreala, Real Sociedada, Alavesa i Getafea, a na Metropolitanu dočekuje Celtu, Deportivo, Levante, Betis, Espanyol i Eibar. Barca ima nezgodan raspored, ali Atletico ima još nezgodniji. Derbi na Camp Nouu mogao bi se pokazati prijelomnim u utrci za prvaka.

Ako Barca pobijedi, teško da će Atletico dobiti još jednu šansu. Ako pak Atletico pobijedi, još uvijek će imati dva boda manje, ali bit će u velikoj psihološkoj prednosti. U tom slučaju Kataloncima će biti teško izbiti iz glave da su prosuli ogromnu prednost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider