Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pašaliću cijela utakmica

VIDEO Barca bez Rakitića utrpala Elcheu pola tuceta, Messi opet briljirao

Nogometaši Barcelone uvjerljivo su slavili na gostovanju kod Elchea s 6-0 u 19. kolu Primere, te su ostali na samo bodu zaostatka za vodećim Real Madridom, koji se ranije namučio kod Cordobe (2-1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barca je prohujala Elcheom, a junak pobjede bio je Leo Messi s dva zgoditka i dvije asistencije. Messi je bio strijelac s 'bijele točke' u 55. i 88. minuti, a podijelio je dvije asistencije za Neymara (69, 72). Čudesni Argentinac drugi je strijelac Primere s 21 pogotkom, sedam manje od vodećeg Ronalda. Gerard Pique (35) je bio strijelac prvog, a Pedro Rodriguez (90) zadnjeg gola za Barcu, dok su domaćini od 58. minute igrali bez isključenoga Fayra.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije bio u zapisniku za ovu utakmicu, dok je Mario Pašalić odigrao svih 90 minuta za Elche.

Madridski Real je u 19. kolu Primere teškom mukom slavio kod Cordobe s 2-1, a na ovoj utakmici je isključen najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo. Vodeća momčad Primere primila je gol u Cordobi već u 3. minuti, kada je Sergio Ramos igrao rukom u kaznenom prostoru, a s 'bijele točke' je zabio Alžirac Nabil Ghilas. U 27. minuti Karim Benzema je sretno izjednačio iz blizine, no igrači Cordobe se nisu predali, bili su blizu drugom zgoditku u 78. minuti kada je Ghilas pogodio gredu.

U 82. minuti izravni crveni karton je dobio nervozni Ronaldo, koji je bez lopte udario čak dvojicu igrača domaćina, a i inače je na ovoj utakmici bio gotovo nevidljiv. To mu je bio deveti crveni karton u karijeri. Pobjedu Realu donio je Velšanin Gareth Bale minutu prije kraja, kada je igrač domaćina Federico Cartabia njegov slobodni udarac zaustavio rukom u kaznenom prostoru i zbog toga dobio i crveni karton. Bale je bio precizan iz kaznenog udarca za sretnu pobjedu i zadržavanje prednosti ispred Barcelone.

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider