Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi jedva čekaju finale

Bale otkrio što je igračima Reala omogućilo da proigraju

Ofenzivni vezni nogometaš Real Madrida, Gareth Bale (26) je prije dvije godine zabio gol u finalu Lige prvaka protiv Atlético Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bale je u razgovoru za Hinu rekao kako je trener Zinedine Zidane odmah po dolasku u klub dao igračima slobodu na terenu što im je omogućilo da se izraze te je rezultiralo nizom pobjeda.

"Sada igramo s više samopouzdanja, s puno više slobode. Očito je da svi igramo bolje, ne samo ja, nego i ostali igrači ovdje. Vjerujemo da će se to odraziti i u finalu te da ćemo osvojiti trofej", rekao je Bale u sportskom centru Real Madrida, na sjeveru grada, gdje je organiziran otvoreni dan za medije.

U subotu Real Madrid i Atlético Madrid igraju finale Lige prvaka u Milanu.

"Utakmice protiv Atlética su uvijek fizički naporne, čvrste. To je izrazito obrambena momčad te ih nije lako pobijediti. No mi znamo puno o njima, znamo kako će izgledati ta utakmica. Bit će uzbudljivo", rekao je Velšanin.

Atlético je u španjolskom prvenstvu primio najmanje golova, 18 u 38 utakmica. U Madridu im u Ligi prvaka nisu zabili Astana, Galatasaray, PSV, Barcelona, a ni Bayern.

"Svjesni smo da nam neće pružiti puno prilika pa ćemo morati iskoristiti šansu čim se ukaže. Pripremamo više varijanti, možemo napadati iz kontranapada, ali imati i čuvati loptu u svom posjedu, čekajući da se negdje otvori prostor“, dodao je Bale koji je ove sezone u 30 utakmica zabio 19 golova i 14 puta asistirao za pogodak.

"Protiv Atlética će sve ovisiti o našim prilikama i našim napadima. Mi smo fokusirani na sebe, na svoju igru i da damo 100 posto svojih mogućnosti", rekao je.

Real Madrid i Atlético su 2014. igrali finale Lige prvaka u Lisabonu gdje su crveno-bijeli vodili s 1-0 do 93. minute kada je Luka Modrić izveo korner a Sergio Ramos glavom izjednačio i odveo utakmicu u produžetke. Bale je u skoku glavom zabio za vodstvo od 2-1 nakon čega je Real Madrid slavio s 4-1.

"Imam u glavi usporenu snimku. Lopta je bila dugo u zraku, a još uvijek imam osjećaj da sam i ja bio u skoku čitava dva dana. Imao sam dobar kontakt s loptom, poslao sam je u mrežu, što nam je donijelo vodstvo“, izjavio je Bale koji smatra da će ta utakmica imati utjecaja i na onu subotnju iako je riječ o potpuno novom susretu gradskih rivala.

"Svakako da igra ulogu i da je to dio i ove utakmice. Prva stvar na koju pomisliš je posljednje finale, što se dogodilo, što smo napravili protiv tog protivnika", rekao je uz napomenu da svi igrači Real Madrida jedva čekaju subotnju utakmicu te da im je od siječnja, kada je Zidane zamijenio na klupi Rafaela Beníteza, poraslo samopouzdanje.

"Vjerujem u pobjedu jer sada definitivno imamo više slobode za izraziti se na terenu. Kada s takvom slobodom, i samopouzdanjem koja ide uz nju, izađeš na teren, ostvariš najbolji rezultat. To smo posebno dobro mogli vidjeti u drugom dijelu sezone. To je razlog zašto je naša izvedba sada bolja nego u na početku", napomenuo je.

Kada se govori o Real Madridu, govori se uglavnom o pojedincima, dok Atletico krasi kolektiv, no Velšanin napominje kako i oni sada više izgledaju kao momčad.

"Kao momčad smo sada puno bolji. Ovo je naš najbolji trenutak, nalazimo se u najboljoj formi dosad te se definitivno osjećamo kao cjelina, kao momčad. Dakle, ostaje nam samo pobijediti u subotu", zaključio je Bale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider