Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svladali UAE

Australija - Južna Koreja u finalu Azijskog prvenstva

Nogometaši Australije izborili su nastup u finalu Azijskog prvenstva kojem su domaćini, pobijedivši u polufinalu odigranom u utorak u Newcastleu reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su pokazali puni respekt prema reprezentaciji koja je 1996. godine nastupila u svom jedinom finalu Azijskog prvenstva, nogometaši Australije iskoristili su prednost domaćeg terena i pobijedili u Newcastleu Ujedinjene Arapske Emirate s 2:0.

Taj je rezultat na semaforu zasvijetlio već u 14. minuti nakon pogotka Jasona Davidsona, koji je udvostručio australsko vodstvo iz 3. minute za koje je zaslužan Trent Sainsbury, igrač nizozemskog Zwollea.

Australci, koji su na Azijskom prvenstvu zaigrali prvi put 2007., stigli su do finala prije četiri godine u Kataru. Tada su u produžetku izgubili (0:1) od Japana, a do svog prvog naslova pokušat će stići u subotu (10:00), kad će im se u Sydneyju suprotstaviti reprezentacija Južne Koreje. Korejcima će to biti šesti nastup u finalu u kojem su posljednji put bili 1988. godine, a prvaci Azije nisu bili od 1960.

Finalna utakmica bit će odigrana na stadionu Australia koji može primiti 84.000 gledatelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider