Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči Lige prvaka

Britanske vlasti oslabile PSG: Incidentni igrač ne može na Otok

PSG u susretu petog kola skupine A Lige prvaka protiv Arsenala neće moći računati na braniča Sergea Auriera (23) jer mu britanske vlasti nisu željele izdati vizu za ulazak u zemlju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski nogometni prvak Paris SG u susretu petog kola skupine A Lige prvaka protiv Arsenala koji će se igrati u srijedu u Londonu neće moći računati na braniča Sergea Auriera (23) jer mu britanske vlasti nisu željele izdati vizu za ulazak u zemlju.

Bjelokošćanski reprezentativac je u rujnu ove godine nepravomoćno osuđen na dva mjeseca zatvora zbog napada na prometnog policajca u svibnju u Parizu. Aurier je navodno napao policajca koji ga je zaustavio i zatražio da se podvrgne alkotestu.

Aurier negira krivnju i podnio je žalbu na ovu odluku. Prema britanskim zakonima, građanima izvan EU-a koji su osuđeni u posljednjih pet godina se odbija viza.

"Paris Saint-Germain je zatečen ovakvom situacijom koja je izravni napad na integritet Lige prvaka. Izražavamo snažno žaljenje što britanske vlasti ne poštuju presumpciju nevinosti", stoji u priopćenju PSG-a.

Sergea Auriera prati imidž problematičnog igrača – osim sukoba s policijom, "istaknuo" se i vrijeđanjem trenera i suigrača kao i gestikulacijom klanja kojom je proslavio pogodak.

Arsenal i PSG uvjerljivo vode u skupini A s po 10 bodova dok Ludogorec i Basel imaju po jedan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider