Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Pod sumnjivim okolnostima

Što se događa u Borussiji? Suspendirali zvijezdu "minutu" prije važne utakmice, a bio spreman za igru

Dres je već bio spreman, ali se on umjesto na terenu pojavio na tribini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dres s brojem 17 Pierrea-Emericka Aubameyanga je bio spreman u svlačionici uoči utakmice Lige Prvaka između njegove Borussije Dortmund i Sportinga u srijedu navečer. Svi su očekivali da će gabonski nogometaš predvoditi napad Borussije, ali se on neočekivano pojavio na tribinama.

Aubameyang je suspendiran u "pet do 12", a novinare je nakon utakmice više od pobjede Borussije zanimao razlog njegova izostanka. Trener Thomas Tuchel i igrači nisu htjeli ništa otkriti osim da se radi o "internim razlozima."

Njemački Bild je ponudio svoje objašnjenje. Razlog je po njima Aubameyangov izlet privatnim avionom u Milano na prijateljev rođendan dva dana ranije, u ponedjeljak. Ponedjeljak je bio slobodan dan za igrače Borussije, a Aubemayeng se vratio tek u utorak ujutro i zakasnio na trening.

Jasno je da je prekršio pravila, ali čemu onda tajnovitost? 

Pravila kluba kažu da igrač večer prije treninga ili utakmice mora biti barem u državi. Aubameyanga je izdala objava na Instagramu koja je otkrila njegovo prisustvo na zabavi. Međutim, tajnovitost Borussije je pokrenula špekulacije o stvarnom razlogu suspenzije.

S obzirom da su dokazi javno objavljeni na društvenim mrežama, a pravila jasna, tajnovitost Borussije je postala u najmanju ruku sumnjiva. Tuchel je čak pozdravio stvaranje glasina u svrhu zadržavanja statusa klupske tajne.

Aubameyang je vrlo tražen na tržištu i na meti je mnogih velikih klubova. Javno je priznao da mu je želja zaigrati u Real Madridu, a zainteresiran je i Manchester City. 

Ostaje nepoznanica je li to odigralo ulogu u cijeloj priči ili se radi o trenerovom spuštanju ega glavnoj zvijezdi koja misli da je nezamjenjiva i veća od kluba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider