Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmice za pamćenje

Ispisali su povijest, evo što im je zajedničko: Takav "nos" nema nitko

Nikada u povijesti elitnog klupskog natjecanja otkako se igra u formatu Lige prvaka nije palo više golova u dvjema utakmicama večeri u nokaut fazi natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico Madrid pobijedio je Bayer 4:2 u Leverkusenu, dok je Manchester City slavio s 5:3 na Etihadu protiv Monaca. Dakle, u dvjema sinoćnjim utakmicama osmine finala Lige prvaka palo je čak 14 golova.

Nikada u povijesti elitnog klupskog natjecanja otkako se igra u formatu Lige prvaka nije palo više golova u dvjema utakmicama u ovoj fazi natjecanja. Na Etihadu je pao rekordan broj golova gledajući samo prve utakmice u nokaut fazi natjecanja.

Atleticovi napadači zabili 7 golova

Zanimljivo je da su polovicu od ukupno 14 golova postigli sadašnji ili bivši napadači Atletica. Griezmann, Gameiro i Fernando Torres zabili su svaki po jedan za Atletico na BayAreni, dok su Agüero i Falcao bili dvostruki strijelci za svoje momčadi na Etihadu. Pet napadača, tri momčadi i svima im je zajedničko da nose ili su nosili dres Rojiblancosa. Skauti Atletica očito imaju nos za napadače. Inače, Atletico je prvi put nakon 1996. postigao četiri gola na gostovanju u Ligi prvaka.

Sudeći prema izvještajima mnogih medija, čini se da prevladava mišljenje kako su to bile iznimno uzbudljive utakmice, posebice ona na Etihadu, iako se sve može relativizirati i reći da obrane nisu bile na visini zadatka, da je bilo puno pogrešaka, pa i početničkih, tako da je kvaliteta ukupne igre zapravo upitna.

Iako bi se u tom smislu mogle naći neke zamjerke, ipak ostaje dojam da smo gledali dvije utakmice koje predočavaju svu ljepotu i draž nogometa. Da, bilo je početničkih pogrešaka, ali i one su sastavni dio igre. Budući da je svaka utakmica posebna i neponovljiva, teško je reći hoće li se trend velikog broja golova nastaviti i u sljedećim utakmicama.

Barca i Borussija Dortmund bez gola u gostima

S obzirom na stil igre i napadačku orijentaciju obaju momčadi, moglo se očekivati da će na utakmici Manchester Cityja i Monaca pasti tri ili više golova, ali malo tko je mogao očekivati da će ih biti baš osam. Vidjet ćemo kako će proći uzvrat, ali nije nemoguće da se ponovi slična utakmica.

Da je nogomet često gotovo potpuno nepredvidljiv, pokazale su utakmice u Parizu i Lisabonu. Tko je mogao očekivati da će PSG pobijediti Barcelonu s četiri gola razlike i da katalonski klub neće postići gol? Na kraju je ispalo da dvije najefikasnije momčadi u fazi natjecanjima po skupinama, Barcelona i Borussia Dortmund, nisu postigle niti jedan gol.

Dortmunđani su izgubili od Benfice 1:0, ali uspjeli su promašiti sve što se promašiti može, čak i jedanaesterac. Kako je krenulo, lako se može dogoditi da se u uzvratima dogode novi obrati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider