Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete li se?

Anketa u Madridu: Atletico favorit u finalu Lige prvaka protiv Reala

Atletico je favorit u finalu Lipe prvaka, pokazuje anketa provedana među međunarodnim novinarima u Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Deseterostruki europski prvak Real Madrid nije favorit u finalu Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletica, pokazuje anketa Hine provedena u Madridu među 30 međunarodnih novinara koji su tijekom čitave sezone pratili dva kluba.

Na pitanje tko će pobijediti u subotu u Milanu, 17 ispitanika reklo je Atletico, a njih 13 Real Madrid.

Većina anketiranih kao razlog navodi dobar moment u kojem se nalazi momčad s Vicente Calderona, posljednje oglede ovih dviju momčadi te eliminaciju Barcelone i Bayerna na putu do finala.

U anketi je sudjelovalo 30 novinara akreditiranih u Madridu za utakmice Real Madrida i Atletica, s četiri kontinenta. Među njima su francuski L'Equipe, France Football, agencija France Press, talijanski La Gazetta dello Sport i Corriere delo Sport, britanski Daily Mail i The Guardian, portugalske sportske novine A Bola i američki ESPN. Među španjolskim medijima sudjelovali su novine Marca, AS, ABC, El Pais i još neki.

U listopadu su, u prvenstvenoj utakmici igranoj na Vicente Calderonu, Atletico i Real Madrid remizirali 1-1. U veljači je Atletico slavio s 1-0 na gostovanju na Santiago Bernabeu.

Ove dvije momčadi igrale su u finalu Lige prvaka 2014. u Lisabonu gdje je slavio Real Madrid s 4-1 nakon produžetaka. Real Madrid je osvojio deset naslova prvaka Europe dok je Atletico dva puta poražen u finalu.

Nakon grupne faze natjecanja Real Madrid je ove sezone eliminirao Romu, Wolfsburg i Manchester City dok je Atletico bio bolji od PSV-a, Barcelone i Bayern Munchena.

Barcelona je osvojila španjolsko prvenstvo s bodom više od Real Madrida i tri boda više od Atletica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider