Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gospodin Martino čestitao

Arturo Vidal MVP finala: 'Sada želimo osvojiti Svjetsko prvenstvo'

Nakon što je Čile po prvi puta u svojoj povijesti postao pobjednik Copa Americe, savladavši u finalu Argentinu boljim izvođenjem jedanaesteraca, Arturo Vidal proglašen je najboljim igračem utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vidal je na početku turnira bio u središtu pažnje, ali ne zbog svoje igre već prometne nesreće koju je skrivio pod utjecajem alkohola. Javno se ispričao, dobio je oprost izbornika, dok mu je suigrač Alexis Sanchez poručio da do kraja turnira mora dati 110 posto sebe.

Tako je i bilo. Vidal je proglašen najboljim pojedincem čileanske reprezentacije u finalu protiv Argentine.

"Ovo je za nas i sve Čileance sjajno. Presretni smo", rekao je Vidal pa nastavio.

"U Brazilu (na SP 2014. godine) smo još govorili kako želimo postati najbolja reprezentacija Amerike. Ovo je bilo potrebno čileanskom narodu, a sada ćemo napasti i Svjetsko prvenstvo! Danas smo na travnjaku pokazali da smo najbolja reprezentacija u Americi", rekao je odmah nakon utakmice Vidal.

Izbornik Argentine Gerardo Martino nije krio razočaranje gubitkom u finalu, ali je gospodski čestitao Čileu na zasluženom naslovu prvaka.

"Vidio sam napetu utakmicu između dvije velike reprezentacije. Svaka ima svoj stil i svaka je odradila sjajan turnir. Jako sam tužan, ali treba čestitati Čileu i ostati pozitivan. Nastavit ću vjerojavati ovim igračima, jer vidim jako puno prostora za napredak. Mislim da smo ostvarili odličan rezultat na Copa Americi", rekao je Martino.

Izbornik Čilea Jorge Sampaoli smatra da je Čile zasluženo uzeo naslov, ali i da je to trebao napraviti unutar 90 minuta.

"Mislim da smo bili bolji od Argentine. Uspjeli smo nadigrati veliku reprezentaciju poput Argentine i mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica turnira. Trebali smo pobijediti u 90 minuta", smatra Sampaoli, te vjeruje da su incidenti Vidala i Jare samo ojačali karakter i glad za pobjedom kod njegove reprezentacije.

"Skidam kapu Vidalu. Igrao je hrabro i autoratitivno protiv velike momčadi. Suspenzija Jare nas je samo ojačala. Želimo nastaviti napredovati i biti još bolji", zaključio je čileanski izbornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider