Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosta je bilo

NAPOKON: Wenger otkrio kad odlazi u mirovinu

Odlazak Francuza s klupe Topnika čekaju svi ljubitelji nogometa, a ne samo fanovi Arsenala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsene Wenger krajem rujna 1996. stigao je u Arsenal s kojim je u 19 godina triput osvojio Premierligu te šest puta FA kup.

Kad se podvuče crta na njegov dosadašnji učinak, definitivno je to premalo za klub tolikog renomea, a posebno kad se uzme u obzir s kakvim je sve igračima raspolagao i kako Topnici nemaju nikakvih problema s financijama.

Upravo je štednja odnosno nedovođenje svjetskih klasa ono što najviše smeta navijače Arsenala jer je posljedično dovelo do toga da naslov prvaka čekaju već 11 godina, a prije lanjskog osvajanja FA kupa punih 10 godina bili su bez ikakvog trofeja.

Doveo samo Čecha

Zamjerili su to Wengeru i dioničari na skupštini kluba gdje se susreo s brojnim pitanjima. Jedno od njih bilo je i zašto je ovog ljeta potrošio samo 10 milijuna funti (na dovođenje Petra Čecha) s obzirom da veliki novac stoji na računu. Naravno, najjači argument navijača dioničara bilo je katastrofalno stanje u Ligi prvaka gdje je Arsenal prvo poražen od Dinama u Zagrebu, a onda i od Olympiakosa na Emiratesu.

"Mogu se složiti da naša izdanja nisu dovoljno dobra, ali mi smo ukupno u Europi pod mojim vodstvom odigrali preko 150 utakmica, a vi ste izvukli tri gdje smo loše odigrali", odgovorio je Wenger, dodavši:

"Ne bojim se potrošiti novac, znam da me ta reputacija prati. U zadnje tri godine pokazali smo da se ne ustručavamo potrošiti novac ako igrač ima kvalitetu."

Neće potpisivati novi ugovor

Ono što je sve prisutne najviše zadovoljilo bila je, pišu engleski mediji, najava Wengerova odlaska. Aktualni ugovor, prema kojem zarađuje osam milijuna funti po sezoni, traje mu do kraja lipnja 2017. i najavio je da će tada napustiti Arsenal.

"Odlučio sam ostati do zadnjeg dana ugovora kako bih vratio veliki uspjeh ovom klubu. Velika je odgovornost na mojim leđima, želim svom nasljedniku ostaviti što bolju poziciju kad odem."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider