Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki radnik

Arsenal pojačao redove svoje najkrhkije točke

Uoči nastavka sezone u engleskoj Premierligi Arsenal je dodatno pojačao svoj krhki vezni red koji ove sezone puno pati zbog ozljeda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Egipatski nogometni reprezentativac Mohamed Elneny novo je pojačanje londonskog Arsenala koji je za njegov transfer iz Basela švicarskom klubu platio oko 6,6 milijuna eura.

Britanski mediji su u srijedu objavili vijest da će 23-godišnji veznjak pojačati vodeću momčad engleskog prvenstva, a Arsenal je u četvrtak i službeno potvrdio da je s Egipćaninom potpisao ugovor. Elneny bi mogao konkurirati za sastav Arsenala već u nedjeljnom dvoboju protiv Stoke Cityja.

Elneny je u Baselu proveo tri godine i odigrao više od 90 prvenstvenih utakmica. Tijekom njegova boravka u Baselu klub je triput zaredom osvojio naslov prvaka Švicarske. U prvom dijelu ove sezone Elneny je odigrao 28 utakmica i postigao šest pogodaka.

Za egipatsku seniorsku reprezentaciju je debitirao 2011. godine te u 40 nastupa postigao tri pogotka, a bio je i jedan od važnijih igrača olimpijskog sastava koji je na OI 2012. u Londonu stigao do četvrtfinala.

I dok će Arsenal nedjeljni dvoboj sa Stoke Cityjem vjerojatno dočekati s ojačanim igračkim kadrom, Mark Hughes najvjerojatnije neće moći računati na švicarskog reprezentativca Xherdana Shaqirija kojeg muči ozljeda bedrenog mišića. Shaqiri nije sudjelovao u pobjedi Stokea 3-1 nad Norwich Cityjem, ostvarenom u srijedu, a prema informacijama iz kluba Shaqiri će najvjerojatnije trebati još deset dana za oporavak.

Menadžer Stokea Mark Hughes najavio je kako postoji mogućnost da će dvoboj s Arsenalom propustiti i Marko Arnautović, strijelac sedam pogodaka u dosadašnjih 20 utakmica, "zbog zatezanja u bedrenom mišiću".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider