Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav bi to posao bio...

Arsenal ne misli štedjeti: Dvije velike zvijezde iz Bayerna i Barce za povratak u vrh

Topnika nema u Ligi prvaka, a daleko su i od borbe za titulu u Engleskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je pod vodstvom Unaija Emeryja u posljednjih nekoliko tjedana zaredao s odličnim rezultatima. Doživjeli su Topnici u tom periodu i dva poraza, ali oba datiraju iz Europske lige, u kojoj su nadoknadili zaostatak protiv svojih suparnika u uzvratnoj utakmici i uspjeli izboriti prolaz dalje.

Sezona je sad poprimila sasvim drugačije obrise, jer u Premierligi su skočili na četvrto mjesto, posljednje koje donosi plasman u Ligu prvaka. To najprestižnije klupsko natjecanje svijeta, u kojem su godinama bili neizostavni sudionik, Arsenal je propustio već drugu sezonu zaredom i glavni cilj do kraja sezone je spriječiti da se to dogodi i treću godinu u nizu.

Pritom je i Emeryju, i klupskim čelnicima, i navijačima sasvim svejedno hoće li se to dogoditi na način da završe među četiri u Premierligi ili da se plasiraju kao pobjednici Europske lige.

Dok na terenu to tek trebaju izboriti, izvan travnjaka radi se plan kako da Topnici ponovno postanu konkurentni glede borbe za naslov prvaka Engleske.

Jasno, to neće ići bez velikih ulaganja u pojačanja, i to samo one igrače najviše klase.

Dvojica takvih nalaze se na radaru Topnika, ali neće ih biti nimalo lako dovesti.

Kud će Kovač s Alabom?

Prvi je David Alaba, fantastični austrijski reprezentativac i jedan od najsvestranijih nogometaša današnjice. Alaba je svoje najbolje partije u Bayernu pružao dok je igrao u sredini terena, pod vodstvom Pepa Guardiole znao je igrati i stopera, ali se najviše ustalio na lijevoj strani obrane.

Baš za tu poziciju lijevog beka Bayern je prije nekoliko dana pronašao rješenje za idućih pet-šest sezona. Iskrcali su Atletico Madridu 80 milijuna eura za Lucasa Hernandeza, člana udarne postave francuske reprezentacije.

Hernandez sigurno neće sjediti na klupi, pa je pitanje što će sada biti s Alabom. Ukoliko mu Niko Kovač odluči pronaći poziciju u sredini terena, to bi mogla biti dobitna situacija za sve. U suprotnom, Arsenal je spreman uletjeti s ponudom koja bi mogla zadovoljiti apetite Bavaraca, ali i samog igrača koji bi u sjevernom Londonu imao osjetno veću plaću u odnosu na sadašnju.

Ako Barca dovede De Ligta...

Drugi je veliki Emeryjev i Arsenalov pick Samuel Umtiti. Proces njegova dovođenja mogao bi biti lakši zato što su, za razlike od Alabe i Bayerna, u Barceloni baš u potpunosti zadovoljni s 25-godišnjim Francuzom, a k tome postoji i "problem" zvani Matthijs de Ligt. Kapetan Ajaxa trenutačno je najtalentiraniji branič na svijetu i ako za njega Katalonci iskrcaju nekoliko desetaka milijuna eura, ne samo da će morati namaknuti novac za kupnju, već za Umtitija neće biti mjesta u momčadi.

U svakom slučaju, pred Arsenalom je nekoliko intenzivnih i uzbudljivih mjeseci...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider