Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka za prvaka

VIDEO Drama na Emiratesu: Arsenal srušio Leicester u 95. minuti

Arsenal je u derbiju 26. kola Premierlige pobijedio Leicester 2:1 na Emiratesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski reprezentativac Danny Welbeck u posljednjoj je minuti sučevog vremena postigao pogodak kojim su nogometaši Arsenala na svom Emirates stadionu svladali vodeći Leicester s 2-1 u derbiju 26. kola engleskog prvenstva.

Leicester City je u 45. minuti iz dvojbenog kaznenog udarca, dosuđenog nakon kontakta Jamieja Vardyja i Nacha Monreala u kaznenom prostoru Arsenala. Vardy je sam preuzeo ulogu izvođača i snažnim udarcem svladao Petra Cecha, postigavši svoj 19. prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

U 54. minuti sudac Atkinson opravdano je, zbog povlačenja, Dannyju Simpsonu pokazao drugi žuti, ujedno i isključujući karton. Brojčanu prednost domaći su iskoristili u 70. minuti, kad je Theo Walcott na asistenciju Oliviera Girouda svladao Kaspera Schmeichela.

Sve do posljednje minute sučevog vremena činilo se da će momčad Claudija Ranierija ipak izvući veliki bod i zadržati se pet bodova ispred Arsenala. No, tada je nesmotreni Wasilewski napravio nesmotreni prekršaj na 25 metara, a Danny Welbeck, nakon ubacivanja Mesuta Oezila, preciznim udarcem glavom donio 'topnicima' pobjedu koja ih je ostavila u ravnopravnoj utrci za naslov prvaka.

Leicester City je ostao na vrhu ljestvice s 53 boda, ali sada sa samo dva boda više u odnosu na drugoplasirani Arsenal s kojim se na 51 bodu može izjednačiti i Tottenham uspije li pobijediti na nedjeljnom gostovanju kod Manchester Cityja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider